Son Dakika
İnşa

ABD, İran'ın PKK üslerini bombalamasından rahatsız

05 Şubat 2006 Bu sayfayı yazdır

MİLLİYET- ABD Yönetimi, İran’ın PKK’ya bağlı Pejak örgütünün Kuzey Irak’taki üstlerine saldırmasından rahatsız oldu.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

MİLLİYET-ABD Yönetimi, İran’ın PKK’ya bağlı Pejak örgütünün Kuzey Irak’taki üstlerine saldırmasından rahatsız oldu.

 

ABD Dışişleri Sözcüsü Sean McCormack, "İyi komşular birbirini bombalamazlar. Eğer bu haberler doğru ise, sanırım Iraklıların söyleyecek bir şeyleri olur" diye konuştu.

 

İran’ın Kuzey Irak’ı bombaladığı haberleri yoğunlaşırken ABD Dışişleri Sözcüsü Sean McCormack, günlük olağan basın toplantısında bir soru üzerine Bush Yönetiminin İran’ın bu yaklaşımından hoşnut olmadığını ortaya koydu.

Haber içi

 

McCormack, bu haberlerle ilgili olarak verebilecek ayrıntılı bilgisi olmadığını belirtirken, "Ancak eğer bu haberler doğru ise, sanırım Irak hükümetinin bu konuda İran hükümetine söyleyecek bir şeyleri olur" dedi. McCormack şöyle devam etti:

 

"Bildiğiniz gibi iyi komşular, birbirini bombalamazlar. Yine size vereceğim ayrıntılar yok ancak eğer bu haberler doğru ise, o zaman Iraklıların bu konuda söyleyecek bir şeyleri olur."

Ortadoğu'daki çatışmanın etkisi Kenya'ya uzanıyor

İlgili Haberler