İsrail işgal güçleri Batı Şeria’yı bastı

img
İsrail işgal güçleri Batı Şeria’yı bastı YDH

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’ün çeşitli bölgelerinde düzenlediği geniş çaplı baskınlarda çok sayıda Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.




YDH- İsrail işgal güçlerinin, cumartesi sabahının erken saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgeleri ile işgal altındaki Kudüs’te geniş çaplı baskınlar ve gözaltı operasyonları düzenlediği bildirildi.

Operasyonlar kapsamında çok sayıda eve baskın yapıldığı ve Filistinlilerin gözaltına alındığı aktarıldı.

Batı Şeria genelinde baskınlar

Kuzey Batı Şeria’da İsrail güçlerinin Nablus’un doğu kesimine ve Beyt Ummar beldesine baskın düzenlediği belirtildi.

Askerlerin sahada sorgulamalar yürüttüğü sırada çatışmaların yaşandığı, bu esnada üç gencin gözaltına alındığı ve “bilinmeyen yerlere götürüldüğü” kaydedildi.

Tulkerim’de ise işgal güçlerinin Anabta ve Attil beldelerine baskınlar düzenlediği, evlerde arama yapıldığı ve üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ramallah vilayetinde İsrail güçlerinin Beyt Likya beldesi ile Kibya köyüne baskın düzenlediği aktarıldı. Bir Filistinlinin evinden gözaltına alındığı, operasyon sırasında “direnişi bastırmak amacıyla” ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz kullanıldığı ifade edildi.

Güney Batı Şeria’da, el-Halil kentinin Dura ve Halhul beldelerine İsrail güçlerinin baskın düzenlediği belirtildi. Kent girişlerine çok sayıda askeri kontrol noktası kurulduğu, evlere yapılan baskınlar sonrasında iki Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Kudüs ve önceki günlerdeki gözaltılar

İşgal altındaki Kudüs’te ise Anata, Kefr Akab ve Kalandiya Mülteci Kampı’nı kapsayan baskınlar gerçekleştirildiği bildirildi. Çok sayıda eve girildiği, Kalandiya kampından en az bir gencin gözaltına alındığı kaydedildi.

İki gün önce de İsrail işgal güçlerinin, Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde düzenlediği baskınlar sırasında en az 14 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Gözaltıların büyük bölümünün el-Halil vilayetinde gerçekleştiği, burada sekiz Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail askerleri el-Halil kentindeki çeşitli mahallelere baskın düzenleyerek yedi genci gözaltına aldı. El-Halil’in güneyindeki Yatta beldesinde ise İsrail güçlerinin geniş çaplı ev aramaları gerçekleştirdiği, çok sayıda kişinin geçici olarak gözaltına alındığı bildirildi.

Bazı Filistinlilerin, askeri güçler tarafından ele geçirilerek “geçici askeri karargâha dönüştürülen” bir evde yerinde sorgulandığı, daha sonra bir gencin daha gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail işgal güçlerinin şafak vakti düzenlediği baskınlarda Nablus’ta bir, Kalkilya’da ise bir Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi. Beyt Lahm vilayetinde ise İsrail ordusunun ayrı ayrı düzenlediği askeri baskınlar sırasında dört Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.