Lübnan ordu komutanı Riyad'ı ziyaret etti

img
Lübnan ordu komutanı Riyad'ı ziyaret etti YDH

Lübnan Ordu Komutanı General Rodolph Heykel, Suudi Arabistan’ın Riyad kentini ziyaret ederek Dünya Savunma Fuarı’na katıldı.




YDH- Lübnan Ordusu Komutanlığı, Ordu Komutanı Rudolf Heykel’in 8–9 Şubat 2026 tarihlerinde Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ziyaret, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı general Feyyaz bin Hamid el-Ruveyli’nin daveti üzerine yapıldı.

Dünya Savunma Fuarı’na katılım

Ziyaretin, Genel Askeri Sanayi Otoritesi tarafından düzenlenen Dünya Savunma Fuarı’na katılmak amaçlı gerçekleştiği belirtildi.

Heykel, fuar kapsamında savunma ve güvenlik sektörlerinde sergilenen en yeni teknolojileri inceledi.

Lübnan ve Suudi Arabistan arasında iş birliği

General Heykel, Suudi mevkidaşı ile bir araya gelerek Lübnan ve Suudi Arabistan orduları arasında “bölgesel zorluklar ve gelişmeler karşısında iş birliği mekanizmalarını” ve Lübnan ordusuna destek konferansına ilişkin hazırlıkları görüştü.

Her iki taraf da “ordunun ülkenin güvenliği ve istikrarının korunmasındaki rolü, devlet otoritesinin tüm ülkeye yayılması ve terörle mücadele ile uyuşturucu ve kaçakçılığın önlenmesindeki görevleri” nedeniyle “kurumun farklı alanlarda desteklenmesinin önemini” vurguladı.

Heykel’den teşekkür ve Lübnan topluluğu ile görüşmeler

Heykel, Suudi Arabistan’a Lübnan ve ordusuna sağladığı destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Ziyaret kapsamında Lübnan Büyükelçiliği’ni de ziyaret eden Heykel, burada Büyükelçi “Ali Karanuh” tarafından onuruna verilen yemekte ağırlandı ve ordunun ulusal güvenliğin sağlanmasındaki rolü öne çıkarıldı.

Ayrıca Heykel, Suudi Arabistan’da yaşayan Lübnan topluluğu üyeleri ile bir araya gelerek, “yurtdışından Lübnan’a verdikleri destek için minnettarlığını” ifade etti.



Makaleler

Güncel