İsrail:, Hizbullah, dinlenmesi, imkansız, telefo" /> İsrail:, Hizbullah, dinlenmesi, imkansız, telefo" /> İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo" /> İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo" /> İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo" /> İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo"> İsrail:, Hizbullah, dinlenmesi, imkansız, telefo">

İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo

İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo"> img
İsrail: Hizbullah dinlenmesi imkansız telefo YDH

YDH-İsrail askeri yetkilileri Hizbullah’ın yabancı mühendislerin desteğiyle dinlenmesi imkansız bir telefon şebekesi kurduğunu iddia etti.




YDH-İsrail askeri yetkilileri Hizbullah’ın yabancı mühendislerin desteğiyle dinlenmesi imkansız bir telefon şebekesi kurduğunu iddia etti.

 

İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan Debka adlı internet sitesi, İsrail askeri yetkililerinin Hizbullah’ın Beyrut’ta ve güney bölgelerinde nüfuz edilmesi ve dinlenmesi mümkün olmayan özel bir telefon şebekesi kurduğunu söylediğini nakletti.

 

Lübnan İletişim Bakanı Mervan Hamade’nin geçtiğimiz gün Hizbullah’a ait bir telefon şebekesini tesadüfen ortaya çıkardıklarını açıklamasına değinen İsrailli askeri yetkililer, Lübnan İletişim Bakanı’nın savunma, içişleri ve adalet bakanlarından bu konuda derhal inceleme başlatılmasını istediğini belirtti.

 

Lübnan iletişim Bakanı Mervan Hamade, Zuter bölgesinde telefon hattı tamiri yapan bir ekibin kazısı sonucu tesadüfen Hizbullah’a ait bir telefon şebekesi bulunduğunu açıklamıştı.

 

İsrailli askeri yetkililer, Hizbullah’ın bu bölgedeki askeri üslerinde gelişmiş füze rampalarının bulunduğunu ve Hizbullah komutanlarının iletişimlerini bu özel telefon şebekesiyle gerçekleştirdiklerini iddia ediyor.

 

Yine İsrailli askeri yetkililere göre Hizbullah’ın gizli telefon şebekesi, Sur kentindeki liderliğini Ahmed Cibril’in yaptığı Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi’nin askeri eğitim kamplarının yakınlarından Baalbek kentine kadar uzandığını ifade ediyor.