Amerikalı askeri yetkililer, Saddam döneminde Irak Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan
YDH-Amerikalı askeri yetkililer, Saddam döneminde Irak Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan General Hamid Reca Şallah’ı iki hafta içerisinde serbest bırakacaklarını açıkladı.
YDH-Amerikalı askeri yetkililer, Saddam döneminde Irak Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan General Hamid Reca Şallah’ı iki hafta içerisinde serbest bırakacaklarını açıkladı.
El-Irak gazetesinin haberine göre Amerikan ordusunun cezaevlerinden sorumlu sözcüsü Angela Web Saddam rejiminin son Hava Kuvvetleri Komutanı olan General Hamid Reca Şallah’ın iki hafta içerisinde serbest bırakacağını açıkladı.
General Şallah, 2001-2003 yılları arasında Irak Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulundu. Irak’ın işgal edilmesi sırasında ABD’nin arananlar listesinde yer alan Şallah, Amerikan askerlerince tutuklanmıştı.
Ne ile suçlandığı henüz açıklanmayan Şallah’ın cezasını tamamladığı için mi yoksa başka bir sebepten dolayı mı serbest bırakıldığı konusunda da açıklama yapılmadı.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
