Lübnan'dan atılan füzeler Hayfa'yı vurdu
İsrail medyası, Güney Lübnan’dan işgal altındaki toprakların kuzeyine altı füze fırlatıldığını bildirildi.
YDH- İsrail ordusu, Güney Lübnan topraklarından işgal altındaki toprakların kuzeyine yönelik Hizbullah tarafından gerçekleştirilen altı roketlik bir saldırı düzenlendiğini bildirdi.
El-Cezire'nin İsrail Kanal 12'ye dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu Lübnan topraklarından ülkenin kuzeyine yönelik roket saldırıları düzenlendiğini bildirdi.
Sınırın güney yönünde ilerleyişini sürdüren insansız hava araçlarının varlığı, geçmişte Lübnan üzerinden gerçekleştirilen benzer operasyonları hatırlatan bir seyir izliyor.
İbranice yayın yapan medya organlarından edinilen bilgilere göre, Lübnan’ın güneyinden fırlatılan altı roketin büyük bir bölümü İsrail hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildi.
Atılan füzelerden birinin ise açık bir araziye düştüğü bildirilirken, saldırı sonrası bölgedeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Hizbullah’ın savaşa resmen dahil olması şeklinde yorumlanıyor.
Lübnanlı gazeteci Halil Nasrallah, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede ''Lübnan'ın güneyinden birkaç roketin fırlatılması, Hizbullah'ın her zaman bağlantısını reddettiği eylemlere daha çok benziyor.'' dedi.
İlgili Haberler
İsrail Lübnan’ın güneyini ateş altında tutuyor
02 Eylül 2026 09:55
Lübnan Ordu Komutanı Heykel pilot bölgelere yayılma planını reddetti
02 Eylül 2026 08:59
Lübnan Dürzi Konseyi'nden Suriye Dürzileri açıklamalarına tepki
01 Eylül 2026 20:43
İsrail ile 'çerçeve anlaşması' Lübnanlılara pek çok şey kazandırdı!
01 Eylül 2026 17:57
