Emil, Lahud:, Daima, Direniş’in, yanında, olacağı" /> Emil, Lahud:, Daima, Direniş’in, yanında, olacağı" /> Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı" /> Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı" /> Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı" /> Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı"> Emil, Lahud:, Daima, Direniş’in, yanında, olacağı">

Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı

Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı"> img
Emil Lahud: Daima Direniş’in yanında olacağı YDH

YDH-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, eylülün ilk haftası yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görevini mevcut hükümete bırakmayacağının işaretini verdi.




YDH-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, eylülün ilk haftası yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görevini mevcut hükümete bırakmayacağının işaretini verdi.

 

Bugün Lübnan ordusu komutanı General Mişel Süleyman ile görüşen Cumhurbaşkanı Emil Lahud, hükümetin yeni cumhurbaşkanını parlamentonun yüzde 51’inin oyuyla seçme konusunda ısrar etmesi durumunda ülkenin çok daha derin bir krize gireceğini belirtti.

 

Hükümet yanlılarının yasalara aykırı bir şekilde yeni cumhurbaşkanını parlamentonun üçte ikisinin değil yüzde 51’inin oyuyla seçtirme konusundaki ısrarının hükümetin iflas etmiş olduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Lahud, yeni cumhurbaşkanının parlamentonun üçte ikisinin oyuyla seçilmesi konusunda uzlaşmaya varılamaması durumunda cumhurbaşkanlığı görevini tüm kesimlerden temsilcilerin yer aldığı yeni bir hükümete bırakacağının işaretini verdi.

 

Mevcut hükümetin Hizbullah’ı silahsızlandırmak istediğini belirten Cumhurbaşkanı Lahud, “eğer ben Direniş’in silahsızlandırılması konusunda onlarla paralel bir tutum takınsaydım benimle hiçbir sorunları olmayacaktı” dedi.

 

“Başından beri Direniş’le birlikte oldum bundan sonra da Direniş’in yanında olacağım” diyen Cumhurbaşkanı Lahud, Direniş sayesinde İsrail’in Lübnan’a saldırmayı aklından bile geçiremediğini belirterek Direniş’in Lübnan’ın gücü olduğunu söyledi.

 



Makaleler

Güncel