İsrail direniş medyasını hedef aldı
Hizbullah, İsrail’in el-Menar TV ve el-Nur Radyo merkezlerine düzenlediği saldırıyı kınadı ve bunun direnişin sesini susturma girişimi olduğunu belirtti.
YDH- Hizbullah Medya İlişkileri, İsrail işgal güçlerinin el-Menar TV ve el-Nur Radyo merkezlerine düzenlediği yıkıcı saldırıyı kınadı ve bunu “özellikle direnişle bağlantılı medya kurumlarını hedef alan barbar ve yıkıcı bir kampanya” olarak nitelendirdi.
Salı günü yapılan açıklamada, saldırının el-Menar TV ve el-Nur Radyo’nun etkisinin ve İsrail ile ABD politikalarına karşı koymadaki rolünün arttığını ve Lübnan, Gazze, İran, Yemen ve ötesindeki faaliyetleri ortaya çıkarmadaki önemini vurguladığı belirtildi.
Açıklamada, “Bu terör saldırısı, bu iki medya kuruluşunun ABD-İsrail öldürme makinesine karşı önemli bir etkiye ve lider role sahip olduğunu ve Lübnan, Gazze, İran, Yemen ve tüm bölgede suç ve planlarını ifşa ettiklerini kanıtlamaktadır.” denildi.
Ayrıca açıklamada, bu platformları susturma girişimlerinin sonuçsuz kalacağı vurgulandı; altyapıyı yok etmenin direnişin sesini susturamayacağı ifade edildi. 2006 savaşında benzer saldırıların el-Menar TV ve el-Nur Radyo’nun yayınlarını durduramadığı ve direniş yolundaki kararlılıklarını zayıflatamadığı hatırlatıldı.
İsrail işgal güçlerinin, el-Menar TV ve el-Nur Radyo merkezlerini bombaladıktan saatler sonra, tüm Lübnan’a yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattığı belirtildi. Ülkenin güneyi, Beyrut’un Dahiye bölgesi ile Bekaa Vadisi’ne yönelik diğer saldırıların gerçekleştirildiği kaydedildi.
Hedef alınan bölgelerde yüz binlerce Lübnanlının kasaba ve köylerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.
İlgili Haberler
İsrail Lübnan’ın güneyini ateş altında tutuyor
02 Eylül 2026 09:55
Lübnan Ordu Komutanı Heykel pilot bölgelere yayılma planını reddetti
02 Eylül 2026 08:59
Lübnan Dürzi Konseyi'nden Suriye Dürzileri açıklamalarına tepki
01 Eylül 2026 20:43
İsrail ile 'çerçeve anlaşması' Lübnanlılara pek çok şey kazandırdı!
01 Eylül 2026 17:57
