Irak İslami Direnişi'nden ABD'ye 24 saatte 24 operasyon

img
Irak İslami Direnişi'nden ABD'ye 24 saatte 24 operasyon YDH

Irak İslami Direnişi, son 24 saat içinde ABD’nin askeri üslerine, petrol şirketlerine ve diplomatik misyonlarına yönelik 24 ayrı füzeli ve İHA’lı operasyon dalgası başlattığını duyurdu.




YDH- Irak İslami Direnişi, son 24 saat içerisinde Irak ve bölge genelindeki ABD askeri tesislerine yönelik insansız hava araçları ve füzelerle toplam 24 operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Pazar gece yarısı yayımlanan resmî bildiride; onlarca İHA ve füzenin kullanıldığı bu koordineli saldırı dalgasının, işgal güçlerine ait stratejik askeri tahkimatları doğrudan hedef aldığı vurgulandı.

Harekat kapsamında, Cuma günü Saraya Evliya ed-Dem grubu tarafından Bağdat Uluslararası Havalimanı yerleşkesindeki Victory Üssü’ne düzenlenen roket saldırısının da aralarında bulunduğu geniş bir harekat alanı kapsandı.

Grup, bu eylemlerin dini sorumluluk gereği; Şehit Devrim Lideri Ayetullah Hamenei’nin intikamını almak ve direniş savaşçılarını hedef alan saldırılara karşılık vermek amacıyla icra edildiğini ilan etti.

Irak Direniş Koordinasyon Komitesi, operasyonların siyasi çerçevesini çizerken bölge güvenliğinin bölünmez bir bütün olduğunu hatırlatarak "Ya herkes için güvenlik ya da hiç kimse için" ilkesini vurguladı.

Lübnan’a yönelik süregelen Siyonist saldırganlığa dikkat çeken komite, Beyrut’un güney banliyölerinin (Dahiye) güvenliğinin bölgesel denklemin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Sivil yerleşim alanlarına yönelik her türlü tırmanışın; Irak, Bahreyn, Kuveyt ve Lübnan’daki saldırgan ülke büyükelçiliklerini ve Arap Yarımadası’ndaki Amerikan petrol devlerini meşru hedef haline getireceği uyarısında bulunuldu.