Irak’ın Kerkük kentinde doğalgaz nakledilen bir boru hattına bombalı saldırı
YDH-Irak’ın Kerkük kentinde doğalgaz nakledilen bir boru hattına bombalı saldırı düzenlendiği bildiriliyor.
YDH-Irak’ın Kerkük kentinde doğalgaz nakledilen bir boru hattına bombalı saldırı düzenlendiği bildiriliyor.
Kerkük güvenlik kaynakları Kerkük yakınlarındaki bir santrale doğalgaz nakledilen boru hattına düzenlenen bombalı saldırı sonucu büyük bir yangın çıktığını bildirdi.
Kerkük polisinin ve itfaiyesinin yangının gerçekleştiği Dıbis kentine bağlı Keyf köyünü boşalttıkları ve yangını söndürmeye çalıştıkları ifade ediliyor.
Kerkük güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada boru hattına yapılan sabotaj sırasında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı, onarım ekiplerinin boru hattının zarar gören kısımlarında onarım faaliyetlerine başladıkları bildirildi.
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
