Hizbullah, ve, İslami, Amel, Cephesi’nden, ortak, " /> Hizbullah, ve, İslami, Amel, Cephesi’nden, ortak, " /> Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak " /> Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak " /> Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak " /> Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak "> Hizbullah, ve, İslami, Amel, Cephesi’nden, ortak, ">

Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak

Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak "> img
Hizbullah ve İslami Amel Cephesi’nden ortak YDH

YDH-Hizbullah ve Fethi Yeken Liderliğindeki İslami Amel Cephesi, ortak bir bildiri yayınlayarak cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda uyarıda bulundu.




YDH-Hizbullah ve Fethi Yeken Liderliğindeki İslami Amel Cephesi, ortak bir bildiri yayınlayarak cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda uyarıda bulundu.

 

Hizbullah’la İslami Amel Cephesi tarafından düzenlenen toplantıdan sonra yayımlanan ortak bildiride cumhurbaşkanlığı sürecinde uzlaşmayı engellemeye yönelik her adımın halkın zararına olduğu vurgulandı.

 

Cumhurbaşkanlığı konusunda uzlaşmayı engellemeye yönelik adımlar atanların ABD’nin Yeni Ortadoğu planına hizmet ettiğinin belirtildiği bildiride “bu plan tüm bölgeyi hedef almıştır, bunun örneği Irak’ın bölünmesi planında görülmektedir. Bu plan Ortadoğu’nun bölünmesinin ön adımlarıdır. BU bölünme de ABD ve İsrail’in bölgedeki çıkarları istikametindedir” ifadelerine yer verildi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşmanın öneminin vurgulandığı ortak bildiride, seçimlerin ülkedeki siyasi bunalıma son verecek tek yasal yol dolduğu belirtildi.

 

İhvan-ı Müslimin hareketinin Lübnan’daki kolu olan İslami Amel Cephesi, birçok konuda Hizbullah’la birlikte hareket ediyor.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah da Lübnan’daki Şiileri Fethi Yeken tarafından kıldırılan cuma namazına katılmaya ve namazı onun ardında kılmaya çağırmıştı.