Sadr grubuna mensup üst düzey bir heyetin Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Şam’a
YDH-Sadr grubuna mensup üst düzey bir heyetin Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Şam’a gittiği belirtildi.
YDH-Sadr grubuna mensup üst düzey bir heyetin Suriyeli yetkililerle görüşmek üzere Şam’a gittiği belirtildi.
Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin haberine göre Mukteda Sadr’ın bürosundan bazı temsilcilerin ve Necef ulemasından bazı şahsiyetlerin bulunduğu heyet, Suriye’deki Iraklı mültecilerin durumunu ve ulusal uzlaşma konusunu görüşecek.
Sadr bürosu enformasyon yetkilisi Şeyh Salah el-Ubeydi, el-Halic gazetesine verdiği demeçte görüşmelerde Sadr grubu ile Suriye resmi yetkililerinin görüşlerinin birbirine yakınlaştırılmasının ve Suriye’de bulunan Iraklı mültecilerin sıkıntılarının azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.
Ubeydi, heyetin Suriye temasları sırasında Sadr grubunun Birleşik Irak İttifakı’ndan ayrılmasından sonra attığı adımların da ele alınacağını kaydetti.
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
