• 10/08/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail’deki birçok Yahudi gencin kendini İsrail’e bağlı görmediği, gelecekte Avrupa’da veya ABD’de yaşamayı tercih ettikleri bildiriliyor.




    YDH-İsrail’deki birçok Yahudi gencin kendini İsrail’e bağlı görmediği, gelecekte Avrupa’da veya ABD’de yaşamayı tercih ettikleri bildiriliyor.

     

    Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesi, konuyla ilgili yayımladığı bir makalede İsrailli yetkililerin Yahudi gençlerin kendilerini İsrail’e bağlı görmemesinden ve İsrail’de tersine yaşanan göçten büyük bir endişe duyduğunu belirtti.

     

    İsrail’de yapılan çeşitli kamuoyu araştırmalarına değinen gazete, yapılan anketlerde İsrail’deki gençlerin kendilerini İsrail’e bağlı görmedikleri gibi, İsrail adlı bir devletin varlığını sürdürmesinin de kendileri açısından önemli olmadığını ifade ettikleri belirtildi.

     

    Bu görüşün daha ziyade Amerika’dan gelen Yahudiler arasında ve 25 yaşın altındaki gençlerde yaygın olduğuna dikkat çeken gazete, İsrail’de son derece ünlü olan ve İsraillilerin kendisiyle gurur duyduğu moda tasarımcısı Bar Rafael’in İsrail’de kendisi için bir gelecek görmediğini ve bu yüzden de Los Angeles’te yaşamak istediğini söylediğini yazdı.

     

    Rafael’in “İsrail’in benim için bir anlamı yok, burada duyduğum en aptalca söz de ülke için ölmek sözüdür” dediğini nakleden gazete, bu sözlerin İsrailli yetkililer için şoke edici olduğunu ifade etti.

     

    İsrail’de bulunduğu süre içinde elde ettiği en büyük kazanımın İsrail ordusunda askerlik yapmamak olduğunu belirten Rafael, “Şimdiye kadar benim şu soruma cevap verebilen biri çıkmadı, Geçen yıl Lübnan’la yapılan savaşta 18 yaşındaki İsrailli gençler niçin canlarını verdiler? Bunlar canlarını İsrail’de yaşamak için mi verdiler?” dedi.

     

    Rafael’in “İsrail’de yaşamak ile Uganda’da yaşamak arasında ne fark var? New York’ta yaşamak niçin daha iyi olmasın? İsrail’in benim açımdan hiçbir önemi yok” sözlerini nakleden gazete bu düşüncenin yaygınlaşmasının İsrailli yetkililerle uluslar arası Yahudi ajanslarında büyük bir kaygı yarattığını yazdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel