Son Dakika
İnşa

Velayeti: Körfez'in istikrarı İran'a bağlı

26 Haziran 2026 Bu sayfayı yazdır

İran Devrim Liderinin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Körfez ülkelerinin bugünkü istikrarını İran'ın Hürmüz Boğazı üzerindeki asırlık yönetimine borçlu olduğunu söyledi.

Velayeti: Körfez'in istikrarı İran'a bağlı
Velayeti: Körfez'in istikrarı İran'a bağlı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH - İran Devrim Ayetullah Mücteba Hamenei'nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Fars Körfezi ülkelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Tesnim ajansının aktardığına göre Velayeti, Körfez'deki Arap ülkelerinin bugünkü istikrarının, İran'ın bölgenin şah damarı konumundaki Hürmüz Boğazı üzerindeki asırlık yönetimi sayesinde mümkün olduğunu ifade etti.

Batılı ülkelerin bölgeye yönelik politikalarını da eleştiren Velayeti, Batı'nın bölge için vahşet ve yağmadan başka bir kazanım sağlamadığını dile getirdi.

Bölge ülkelerinin imza attığı ortak bildirilere değinen Velayeti, Körfez'deki siyasi aktörleri "bölgenin siyasi çocukları" olarak nitelendirdi.

Haber içi

Velayeti, bu aktörlerin sipariş üzerine hazırlanan bildirilere güvenmemesi gerektiğini belirterek, bu ülkelerin yaşamlarını bu sofradan beslenmeye borçlu olduğunu ifade etti.

Bölgesel ve küresel ölçekte büyük dengelerin yeniden kurulduğunu kaydeden Velayeti, bu yeni denklemlerde bölgedeki küçük aktörlerin masada yeri olmadığını söyledi.

Velayeti, söz konusu aktörlerin süreç dışında bırakılacağını ve stratejik varlıklarının tamamen Tahran'ın gösterdiği sabır sınırına bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler