• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Amerikan Savunma Bakanı Yardımcısı Eric Edelman’ın Lübnan hükümetinden askeri üs talep ettiği belirtildi.




    YDH-Amerikan Savunma Bakanı Yardımcısı Eric Edelman’ın Lübnan hükümetinden askeri üs talep ettiği belirtildi.

     

    Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesinin güvenilir kaynaklara dayandırarak bildirdiğine göre ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Eric Edelman, beraberindeki Pentagon heyetiyle birlikte Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore ve Savunma Bakanı İlyas el-Mur’la yaptığı görüşmede ABD’nin Lübnan’da askeri üs kurma yönündeki talebini iletti.

     

    Lübnan’da askeri üs kurma talebinin gizli bir oturumda dile getirildiğini belirten es-Sefir, ABD’nin konunun basına sızdırılmasından dolayı Lübnan hükümetine tepki gösterdiğini yazdı.

     

    Amerikan heyetinin Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore, Savunma Bakanı İlyas el-Mur ve Ordu Komutanı Mişel Süleyman’la görüştüğüne dikkat çeken gazete, ABD’nin Lübnan Büyükelçisi Jeffry Feltman’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde yapılan askeri anlaşma taslağının Lübnanlı yetkililere sunulduğunu yazdı.

     

    Hükümetin söz konusu anlaşmayı imzalamak için meclis onayına ihtiyacının olmadığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Eric Edelman’ın yaptığı konuşmada ABD’nin bölge ile ilgili stratejilerinden söz ettiği ve ülkesinin bölgede yaşanan değişikliklere eşlik etmek istediğini söylediği ifade ediliyor.

     

    ABD heyetinin Suriye’nin kuzeyindeki Rus askeri varlığından rahatsız olduğunu belirttiğini yazan gazete, Rusya’nın bölgeyle ilgili yeni stratejilerinin ABD’yi de strateji değişikliğine yönelttiğini belirtti.

     

    Lübnan’ın Rus askeri üssünün bulunduğu Lazkiye sahillerine yakınlığından dolayı kendi güçlerinin tehdit altında olduğunu düşünen ABD’nin Lübnan’ı stratejik bir bölge olarak gördüğünü belirten es-Sefir, ABD ile Lübnan hükümeti arasında yapılacak anlaşmanın askeri ve güvenlik alanlarında ortak çalışma komiteleri oluşturulmasını öngördüğünü de belirtti.

     

    Lübnan Ordu Komutanı Mişel Süleyman’ın Lübnan ordusunun durumuna ve Amerikalılara nasıl yardımcı olunabileceğine ilişkin bir rapor sunduğunu yazan es-Sefir, Amerikalıların Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına ilişkin planın zaman alacağına inandığını belirtti.