Son Dakika
İnşa

Tahran’dan Körfez liderlerine uyarı: 'Saraylarınızla birlikte hedef alırız'

03 Mayıs 2026 Bu sayfayı yazdır

İranlı yetkili, Körfez ülkelerindeki ABD üslerinin İran’a yönelik saldırılarda kullanılması halinde bu ülkelerin ağır sonuçlarla karşılaşabileceğini ve gerilimin daha da tırmanacağını söyledi.

Tahran’dan Körfez liderlerine uyarı: 'Saraylarınızla birlikte hedef alırız'
Tahran’dan Körfez liderlerine uyarı: 'Saraylarınızla birlikte hedef alırız' YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı Mahmud Nebeviyan, yaptığı açıklamada Körfez ülkelerine yönelik dikkat çekici bir uyarıda bulundu.

Nebeviyan, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ABD askeri üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin, bu tesislerin İranlı yetkililere yönelik olası saldırılarda kullanılması durumunda “ağır sonuçlarla karşılaşacağını” vurguladı.

Nebeviyan, söz konusu ülkelerdeki “yöneticiler ve sarayların” hedef alınacağını belirterek, bu tür bir senaryonun bölgedeki gerilimi daha da artıracağını söyledi.

[video]

Bu açıklama, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarında üst düzey isimlerin hedef alındığı ve İran’ın buna füze saldırılarıyla karşılık verdiği bir süreçte geldi.

Haber içi

Uzmanlara göre, bölgedeki kırılgan ateşkes ortamı sürmesine rağmen tansiyon oldukça yüksek.

Nebeviyan ayrıca, bazı Arap ülkelerinin askeri operasyonlara lojistik veya dolaylı destek sağladığını belirterek, altı Körfez ülkesinden tazminat talep etti.

 

 

DENEME · Haber metni altı

İlgili Haberler