• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Iraklı Kürt liderlerin PKK karşısında zayıf kaldığı yönündeki ABD suçlamasını reddetti.




    YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Iraklı Kürt liderlerin PKK karşısında zayıf kaldığı yönündeki ABD suçlamasını reddetti.

    Amerika’nın CNN televizyonuna demeç veren KDP Lideri Mesut Barzani, ABD Dışişleri Bakanlığının Iraklı Kürt liderlerin PKK konusunda zayıf kaldığı yönündeki suçlamalarını reddederek PKK üyelerinin Kürdistan bölgesinde olmadığını belirtti.

    “Ben bu suçlamaları bütünüyle reddediyorum; çünkü Kürdistan bölgesinde PKK üyesi bulunmuyor. Bu bölge Kürdistan yerel yönetimi tarafından idare ediliyor. Biz Amerikalılara PKK ile savaşmaları için sarp dağlara peşmerge göndermeyeceğimizi söyledik, çünkü bunun faydası yok” diyen Barzani, PKK’nın düzenli bir ordu olmadığını bir milis grubu olduğunu belirtti.

    PKK sorununun barışçı yollarla çözümlenmesi gerektiğini belirten Barzani, “Türkiye’ye mesajım da şudur:  Barış içinde birlikte yaşamaya ve demokratik yöntemlere inansınlar. Türkiye’nin PKK ile sorununu, Türkiye’nin Kürtlerle sorunuymuş gibi göstermeye çalışanlara izin vermesinler”

    20-30 yıl boyunca askeri yöntemleri gördüklerini ve bunun bir faydasının olmadığına inandıklarını söyleyen Barzani, “Biz Türkiye ile PKK arasındaki sorunun bir parçası değiliz ve Kürdistan’ın Türkiye ile PKK’nın savaş alanı olmasını da istemiyoruz” dedi.

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin PKK’yı terörist olarak niteleyen sözlerini de eleştiren Barzani, “Maalesef Başbakan Maliki Türkiye’nin etkisinde kalıyor, ben Maliki’nin böyle bir açıklama yapmasını hoş karşılamadım. Ben PKK’nın terörist bir örgüt olduğunu söylemeyeceğim; ama eğer Türkiye barış inisiyatifi getirir ve PKK bunu reddederse o zaman PKK’yı terörist bir örgüt olarak niteleyebilirim” dedi.  

    

    Makaleler

    Güncel