Safevi: ABD askeri hareketliliğini izliyoruz

img
Safevi: ABD askeri hareketliliğini izliyoruz YDH

SAAF- İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Seyyid Rahim Safevi, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı bütün birliklerin,




SAAF- İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Seyyid Rahim Safevi, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı bütün birliklerin, yabancıların bölgedeki askeri hareketliliğini çok yakından izlediğini söyledi.

 

İsfahan kentinde Devrim Muhafızları Askeri Akademisi’nin açılışı dolayısıyla yapılan törende konuşan Safevi, Devrim Muhafızları Ordusu’nda oluşturulan yeni kara birliklerinin, hava destekli olarak her türlü doğal felaketlere ve düşmanın muhtemel tehditlerine karşı koyacağını söyledi.

 

İran’ın milis ordusu (Besic) ve diğer birliklerinin her türlü düşman tehdidini önleyecek güçte olduğunu belirten İran Devrim Muhafızı Ordusunun komutanı, ‘Allah’a tevekkül eden bu ordu, atom silahından daha etkilidir’ dedi.

 

Son günlerde ABD’nin, İran sınırı yakınlarında bulunan Faw yarımadası civarındaki asker sayısını arttırdığı bildirilmişti.

 

Sınırdaki askeri hareketliliği dikkatle izlediklerini belirten İranlı askeri kaynaklar, ABD’nin İran sınırındaki asker artışının, bölgeden çekilecek İtalyan birliklerinin bırakacağı boşluğu doldurma yönünde bir adım olabileceğini ifade ediyor.



Makaleler

Güncel