Son Dakika
İnşa

İran Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Muhammed Rıza Bakıri, İran’ın İstanbul’da

11 Ocak 2007 Bu sayfayı yazdır

YDH-İran Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Muhammed Rıza Bakıri, İran’ın İstanbul’da düzenlenecek Irak’a komşu ülkeler toplantısında çok önemli bir plan sunacağını açıkladı.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-İran Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Muhammed Rıza Bakıri, İran’ın İstanbul’da düzenlenecek Irak’a komşu ülkeler toplantısında çok önemli bir plan sunacağını açıkladı.

 

İrna haber ajansına özel bir açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanlığında Arap ve Afrika Ülkeleriyle ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı Muhammed Rıza Bakıri, İran’ın İstanbul’da yapılacak konferansa üst düzey uzmanlardan ve yetkililerden oluşan bir heyet gönderdiğini belirterek Dışişleri Bakanı Mutteki’nin Irak’ın siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunlarının çözümü konusunda son derece önemli bir plan sunacağını söyledi.

Haber içi

 

İran’ın geçtiğimiz günlerde Irak konusunda çok aktif bir diplomasi yürüttüğüne işaret eden İran’ın eski Türkiye Büyükelçisi Bakıri, İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki’nin Suriye ve Irak’a, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da Tahran’a yaptığı ziyaretlere değindi ve İran Dışişleri Bakanı Mutteki’nin Bağdat’ta ele alınan konuları Türk Dışişleri Bakanı Ali Babacan’la paylaşacağını söyledi.

 

İlgili Haberler