• 11/06/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah’ın güney Lübnan’da gerçekleştirdiği askeri tatbikat, İsrail askeri çevrelerinde kaygı yarattı.




    YDH-Hizbullah’ın güney Lübnan’da gerçekleştirdiği askeri tatbikat, İsrail askeri çevrelerinde kaygı yarattı.

     

    Kimi İsrailli askeri yetkililer, Hizbullah’ın son gerçekleştirdiği askeri tatbikata tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirtirken, İsrail’in Lübnan sınırındaki Kuzey birliklerinin komutanı Gadi Eisenkot, İsrail ordusunun yakın zamanda bir savaş beklentisi içinde olmadığını söyledi.

     

    İsrail’den Hizbullah’ın gerçekleştirdiği askeri tatbikat konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, İsrail yedek kuvvetleri generallerinin bu gelişme karşısında “deve kuşu gibi davranmamalıyız” dedikleri ve İsraillileri dikkatli olmaya çağırdıkları bildiriliyor.

     

    İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesine demeç veren General Ayal Ben Rowen, Hizbullah’ın askeri tatbikatına cevap verilmesi gerektiğini belirterek aksi takdirde bunun sonuçlarının faciaya dönüşeceğini söyledi. UNIFIL güçlerinin dişleri olmayan bir güç olduğunu da belirten İsrailli general, İsrail ordusunun bu güçlere güveninin olmadığını ifade etti.

     

    Gazeteye açıklamada bulunan bir başka İsrailli general de Hizbullah’ın zayıflamadığını belirterek “İsrail hiçbir terörist örgütün güçlenmesine izin vermemeli, buna karşı mutlaka etkili bir cevap vermelidir” dedi.

     

    Öte yandan İsrail İç güvenlik bakanı Avi Ditcher de Suriye’nin İsrail’le barış yapma konusunda psikolojik olarak hazır olduğunu belirterek “askeri bir harekat yapmak isteyen bir devletin istihbarata ihtiyacı vardır; ama siyasi güçlerini kullanmak isteyen bir devletin gizli bilgilere sahip olması gerekir bizim sahip olduğumuz istihbaratlar, Suriye’nin savaşa hazırlandığını gösteriyor; ama sahip olduğumuz gizli bilgiler, Suriye’nin psikolojik olarak barışa hazır olduğunu ortaya koyuyor” dedi.