Son Dakika
İnşa

Irak’taki üst düzey ABD’li generaller, Başbakan Nuri Maliki hükümetini ABD’nin

11 Aralık 2007 Bu sayfayı yazdır

YDH-Irak’taki üst düzey ABD’li generaller, Başbakan Nuri Maliki hükümetini ABD’nin Irak’ta karşı karşıya olduğu en büyük tehdit şeklinde niteledi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Irak’taki üst düzey ABD’li generaller, Başbakan Nuri Maliki hükümetini ABD’nin Irak’ta karşı karşıya olduğu en büyük tehdit şeklinde niteledi.

 

Generaller, “Maliki hükümeti, terör örgütü El Kaide yahut Sünni milisler yahut İran tarafından desteklenen milislerden daha tehlikeli” dedi.

 

Londra’dan yayın yapan Şarku’l- Evsat gazetesi, konuyla ilgili görüştükleri 12 ABD’li generalin de aynı kanıda olduğunu kaydetti.

Haber içi

 

Irak’taki Amerikan operasyonlardan sorumlu komutan olan General Raymond Odierno da “Maliki’nin eski hasımlarıyla uzlaşma fırsatının açık olduğunu; ancak bu kapının nereye kadar açık olduğunun bilinmediğini” söyledi.

 

ABD ve Irak’taki Sünni Araplar, Maliki hükümetinin Baasçılarla mücadele yasasında bir an önce değişikliğe gitmesini ve direniş gruplarıyla uzlaşmasını istiyor.

 

İlgili Haberler