• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Siyasi krizin Lübnan’da güvenlik sorunları yaratmasından endişe edilirken, Filistinli grupların temsilcileri Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüştü.




    YDH-Siyasi krizin Lübnan’da güvenlik sorunları yaratmasından endişe edilirken, Filistinli grupların temsilcileri Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’la görüştü.

     

    Lübnan’da ve bölgede yaşanan gelişmelerle ülkedeki Filistin mülteci kamplarının durumunun görüşüldüğü toplantıya, Hamas’tan Usame Hemdan ve Ali Bereke, İslami Cihat’tan Ebu İmad er-Rufai, Nezzal Cephesi’nden Ebu Halid eş-Şahil, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi-Genel Komutanlık’tan Ramiz Mustafa, FKÖ’den Muhammed Yasin, Saika Örgütü’nden Ebu Hasan Gazi, Fethu’l- İntifada’dan Semir Kaddure ve Filistin Komünist Partisi’nden Ebu Firas İsa katıldı.

     

    Görüşme sonunda Filistin heyeti tarafından yayımlanan bildiride Filistin mülteci kamplarının Lübnan’da yaşanan olaylar konusunda tarafsız olduğu ve gerek Filistinlilerin ve gerekse Lübnanlıların güvenliğinin korunması için yaşanan gelişmelere karışmayacağı vurgulandı.

     

    Yayımlanan bildiride görüşme sırasında Filistin mülteci kamplarının, bulunduğu çevre ile ilişkilerinin geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı belirtilerek Lübnan iç güvenliğinin ve barışının korunması için her türlü bunalımın önleneceği ifade edildi.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın; Direniş’in, İsrail’in her türlü saldırısına karşı koymaya hazır olduğunu belirttiğinin ifade edildiği bildiride Filistin heyeti de Filistinlilerin herhangi bir İsrail saldırısı karşısında Lübnanlı kardeşleriyle birlikte Lübnan’ı savunacakları dile getirildi.

     

    Filistin heyetinin Nehru’l- Barid mülteci kampındaki durum konusunda Hizbullah Genel Sekreteri’ne bilgi verdiğinin ifade edildiği bildiride söz konusu mülteci kampının onarılmasına engeller çıkarıldığı ve bazı çevrelerin Filistinli mültecilerin kendi yerlerine dönmesini engellemeye ve Lübnan’da kalıcı olarak ikamet etmelerinin sağlanmasına çalıştığı vurgulandı.

     

    Bildiride tarafların ABD’nin Annapolis kentinde düzenlenecek Konferansın da Filistinli mültecilerin geri dönüşünü engellemeyi, Kudüs’ü Yahudileştirmeyi ve Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi hedeflediği belirtilerek ABD ve İsrail çıkarlarına hizmet eden bu konferansın mahkum edildiği ifade edildi.