Dr. Aaron Good: ABD rejimi emperyalist kapitalizmi korumak için cinayet işliyor

img
Dr. Aaron Good: ABD rejimi emperyalist kapitalizmi korumak için cinayet işliyor YDH

Siyaset bilimci Dr. Aaron Good, ABD rejiminin anayasal sınırların ötesinde örgütlü suç yapıları, mafya ve istihbarat servisleriyle ortaklaşa hareket eden hukuk dışı bir ulusal güvenlik devletine dönüştüğünü açıkladı




YDH - Siyaset bilimci ve Amerikan İstisnası: İmparatorluk ve Derin Devlet kitabının yazarı Dr. Aaron Good, Neutrality Studies programında Doç. Pascal Lottaz'ın konuğu olarak ABD devlet yapısı, derin siyaset ve ulusal güvenlik devletinin karanlık faaliyetlerine dair açıklamalarda bulundu.

Dr. Good, klasik siyaset bilimi teorilerinin ve Marksist devlet analizlerinin ABD'nin somut politikalarını açıklamakta yetersiz kaldığını belirterek, Washington'daki gerçek güç yapısının anayasal kurumların arkasına gizlenmiş hukuk dışı bir rejim olduğunu vurguladı.

Siyaset biliminde devlet ile rejimin aynı şey olmadığını ifade eden Dr. Good, rejimin devlete ve devlet gücüne kimin erişebileceğini belirleyen tüm kurumları kapsadığını söyledi.

ABD'nin kağıt üzerinde demokratik bir rejim olarak tanımlandığını ancak bu yapının sistematik olarak devre dışı bırakıldığını kaydeden Good, "Büyük kampanya bağışları ve yasallaştırılmış rüşvet sistemi halk iradesini yok ediyor. Daha uç durumlarda ise doğrudan suikastlara başvuruyorlar. Aynı zamanda Washington'da devasa bir kurum haline gelmiş olan seks şantajı mekanizması var ve biz muhtemelen bunun sadece çok küçük bir kısmını biliyoruz" dedi.

"Kennedy kardeşleri ABD rejimi katletti"

ABD tarihinin en kritik kırılma noktalarından biri olan John F. Kennedy suikastına değinen Dr. Aaron Good, resmi kurumlar tarafından yürütülen soruşturmaların gerçeği örtbas etmek için tasarlandığını belirtti.

1970'lerde suikastı araştıran ikinci resmi komisyonun olayı bir İtalyan mafyası komplosu olarak nitelendirmesinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Good, sürecin arka planına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kennedy suikastı, ABD kurumlarının içindeki sol akademisyenlerin bir türlü kavrayamadığı kadar net bir olaydır. Gerçek şu ki, Kennedy kardeşleri doğrudan ABD rejimi katletti. Anayasal düzen buna izin vermediği için bu cinayetin egemen otoriteler tarafından dürüstçe soruşturulması hiçbir zaman mümkün olmadı. Benim ulaştığım analiz, bu suikastın Pentagon ve Genelkurmay Başkanlığı içindeki güçlü aktörler tarafından onaylandığı yönündedir. CIA bağlantılı ağlar, James Angleton'ın İsrail masası ve Meyer Lansky'nin ulusal suç şebekesinin bu işin içindeydi. Robert Kennedy, suç şebekesinin İtalyan mafyasından ibaret olmadığını, Las Vegas uyuşturucu parası aklayan çok uluslu bir yapı olduğunu biliyordu. Robert Kennedy tam başkanlığa yaklaşırken, California ön seçimlerini kazandığı gece arkasından yakın mesafeden vurularak öldürüldü. Bu sistem, demokratik kurumları kullanarak iktidara gelen ve devleti barışçıl bir yöne sevk etmek isteyen güçlü liderleri tasfiye eder."

"Epstein şantaj ağını kullanarak liderleri köşeye sıkıştırdılar"

Doç. Pascal Lottaz'ın Jeffrey Epstein olayının sistem içindeki yerine dair sorusunu yanıtlayan Dr. Good, bu davanın münferit bir suç zinciri olmadığını, doğrudan devlet aygıtları tarafından himaye edilen bir istihbarat ve şantaj operasyonu olduğunu kaydetti.

ABD'de cinsel şantajın tarihsel bir geçmişi olduğunu ve Watergate sürecinde de benzer yöntemlerin kullanıldığını hatırlatan Good, Epstein'ın faaliyetlerinin boyutuna dikkat çekti:

"Epstein'ın amacı güçlü aktörleri taviz vermeye zorlamak, yani şantaj yapmaktı. Malikaneleri ses ve görüntü kaydı alacak şekilde kablolarla donatılmıştı. Genç kızların kaçakçılığı yapılıyordu ve buradaki oyunun ne olduğunu anlamak hiç de zor değil. Epstein'ın istihbarat topluluğundan ve kolluk kuvvetlerinden faaliyetlerine devam edebilmesi için verilmiş özel bir izni vardı. Buna rağmen, liderlerimiz hakkında en iğrenç şantaj malzemelerini toplayarak aslında rasyonel bir ulusal güvenlik anlayışını ve tüm kurumlarımızı baltalıyordu. Siyonist oligarklar bu şantaj ağını kullanarak liderleri köşeye sıkıştırdılar ve imparatorluk için kendi istedikleri stratejiyi dayattılar. İmparatorluk her zaman acımasız, hukuksuz ve yeni sömürgeciydi. Siyonist ağları kapitalizmin karanlıktaki gizli bıçağı olarak ne kadar çok kullanırsanız, onların da sizin üzerinizdeki şantaj gücü o kadar artar."

"Siyonizm ile küresel egemenlik projesi birbirine bağlandı"

ABD'nin Ortadoğu politikasının ve İsrail'e verilen koşulsuz desteğin Amerikan hegemonyasına zarar verdiğini ifade eden Dr. Good, bu durumun ancak derin siyasetin deşifre edilmesiyle anlaşılabileceğini söyledi.

1980'lerde Baba Bush ve Ronald Reagan döneminde İsrail'in yayılmacı politikalarına karşı Amerikan devletinin ciddi direnç gösterdiğini, hatta Reagan'ın Beyrut bombardımanları üzerine İsrail Başbakanı Menahim Begin'i arayarak bunu bir soykırıma benzettiğini aktaran Good, 1990'larda yaşanan köklü değişimi şöyle açıkladı:

"Baba Bush döneminde Dışişleri Bakanı James Baker, Filistin devleti müzakerelerini kabul etmediği sürece İsrail'e verilen kredi garantilerini keseceklerini ilan etmişti. Ancak 1990'larda neoconservative (yeni muhafazakar) kliklerin yönetime gelmesiyle ABD dış politikasında 180 derecelik bir dönüş yaşandı ve 'Büyük İsrail' hedefi resmi devlet doktrini haline geldi. Bu küresel egemenlik projesi, küresel kapitalizm üzerinde hegemonya kurmak için her zaman suç yöntemlerine dayandı. Ancak 1990'lardan itibaren aşırı siyonizm ile küresel egemenlik projesi birbirine bağlandı. Eğer bugün Büyük İsrail projesini koparıp atarsanız, ABD'nin küresel egemenlik projesini de koparmış olursunuz. Bu bilinçli ve kasıtlı bir tasarımdır. Siyonist oligarklar bu amaç doğrultusunda her şeyi meşru gördüler ancak bu çılgın proje şu an duvara toslamış durumda ve tüm imparatorluğu yıkıma sürüklüyor."

"Richard Nixon'ı ortadan kaldırmak için CIA belgeleri sızdırıldı"

Watergate skandalı ve Richard Nixon'ın görevden istifa etmek zorunda kalması sürecine de yeni bir perspektif getiren Dr. Aaron Good, Nixon'ın derin devlet mekanizmaları tarafından hedef alındığını belirtti.

Nixon'ın kendi ofisini dinlemesinin nedeninin, devletin diğer organlarının gelecekte tarihi çarpıtmasını engellemek amacıyla bir kayıt tutma çabası olduğunu ifade eden Good, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Nixon, kendisini hedef alan Watergate operasyonunun arkasında Kennedy suikastını gerçekleştiren aynı güçlerin olduğunu biliyordu. Nixon, CIA Başkanı Richard Helms'i görevden alıp yerine James Schlesinger'ı getirerek teşkilatın kirli çamaşırlarını ortaya döken 'Aile Mücevherleri' raporunu hazırlatmıştı. Bu hamle, CIA'in suçlarını kamuoyuna ifşa etme tehdidiydi. Buna karşılık olarak CIA ve diğer karanlık odaklar, hırsızları ve sızıntıları kullanarak Nixon'ın kendi suçlarını servis etti. Bu, Nixon'ı öldürmeden tasfiye etmenin bir yoluydu. Çünkü Nixon, Sovyetler Birliği ile yumuşama politikası izleyerek, İsrail'in rolünü sınırlandırmaya çalışarak ve Meyer Lansky'nin uyuşturucu şebekesinin üzerine giderek sistemdeki çok güçlü aktörlerin çıkarlarına çomak sokmuştu. Lansky, Nixon'ın başlattığı uyuşturucuyla mücadele savaşı sırasında İsrail'e kaçtı ve ancak Watergate hırsızları hapse girdikten sonra ABD'ye döndü."

Programın sonunda Doç. Pascal Lottaz, Dr. Good'un çalışmalarının ve bu derin güç ilişkilerini deşifre etmenin taşıdığı risklere dikkat çekti.

Good, bu illegal emperyalist kapitalist sistemin ve gayrimeşru siyonist yapının ahlaki ve entelektüel açıdan savunulamaz olduğunu, bu yapının deşifre edilmesi ve demokratik, sosyalist bir alternatife dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.



Makaleler

Güncel