• 12/01/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin sebebi ve niteliği açıklanmayan yurt dışı ziyareti, Barzani’nin yaralandığına ilişkin spekülasyonların sürmesine sebep oluyor.




    YDH-Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin sebebi ve niteliği açıklanmayan yurt dışı ziyareti, Barzani’nin yaralandığına ilişkin spekülasyonların sürmesine sebep oluyor.

     

    Mesut Barzani’ye karşıtlığıyla bilinen http://kurdistanpost.com adlı internet sitesi, Barzani’nin yurt dışına yaralandığı için çıktığını belirterek konuyla ilgili bazı ihtimalleri söz konusu etti.

     

    Kurdistanpost, Mesut Barzani’nin bir suikasta uğradığını belirterek suikastın niçin ve kimle tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

     

    Birinci ihtimal olarak Mesut Barzani’nin kendi ailesinden birinin açtığı ateş sonucu yaralandığını iddia eden site, bu kişinin de büyük bir ihtimalle Barzani’nin kuzeninin oğlu olduğunu öne sürdü. Barzani’ye ateş açmasından sonra söz konusu kişinin öldürülmüş olabileceğini belirten Kurdistanpost, bu kişinin olaydan sonra hiçbir yerde görülmediğini yazdı.

     

    Barzani ailesi ile Barzani’nin amca çocukları arasında uzun süredir devam eden bir düşmanlık olduğunu belirten Kurdistanpost son dönemde bu düşmanlığın kontrol edilemez düzeye çıktığını belirtti.

     

    Lokman ve Muhammed Halid Barzani gibi, Mesut Barzani’nin amca çocuklarıyla telefon görüşmesi yaptığını yazan site, onların da Barzani’nin yaralanması ile ilgili olayı doğruladıklarını ve “Barzani var oldukça hiçbir değişim olmayacaktır, onun yokluğu ise tüm dengeleri alt üst edecektir” dediklerini nakletti.

     

    Kurdistanpost, Şeyh Muhammed Halid Barzani ile Mesut Barzani ailesi arasındaki ihtilafların, bu ailenin Mesut Barzani’nin damadı olan oğlunun, hanımını boşaması sebebiyle doruğa ulaştığını belirterek Mesut Barzani’ye yönelik suikast girişiminin bu aile tarafından da gerçekleştirilmiş olabileceğini öne sürdü.

     

    Kürdistanpost’un söz konusu ettiği diğer bir ihtimale göre ise Türkiye’nin Kuzey Irak’a operasyon düzenlemek istemesi, Kürdistan Bölge Yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Celal Talabani’nin çabalarıyla Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile yakın ilişki kurmasına sebep oldu. Söz konusu iddiaya göre MİT, Neçirvan Barzani’ye Mesut Barzani’ye karşı farklı bir strateji gütmesi durumunda onun Türkiye ile ticari projelerini garanti edeceği vaadinde bulundu.

     

    Talabani’nin de Neçirvan’a Türkiye’nin dediklerini yapması durumunda yerel yönetimin başbakanlığına KYB’den herhangi birini tayin etmeme sözünü verdiğini iddia eden Kurdistanpost, bütün bu gelişmelerin Mesut Barzani’nin kulağına gittiğini ve Mesut Barzani’nin KDP Merkez Siyasi Komitesinin özel toplantısında bomba şüphesiyle tüm katılımcıları özel yetiştirilmiş köpeklerle arattığını öne sürdü.