• 12/01/07 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Suudi Arabistan yönetimi, gençleri savaşmak için Irak’a ya da başka ülkelere gitmeye teşvik eden cami imamlarının cezalandırılacağını açıkladı.




    YDH-Suudi Arabistan yönetimi, gençleri savaşmak için Irak’a ya da başka ülkelere gitmeye teşvik eden cami imamlarının cezalandırılacağını açıkladı.

     

    Suudi Arabistan’da yayınlanan Ukaz gazetesinin haberine göre Suudi İçişleri Bakanı Prens Naif bin Abdulaziz, gençleri savaşmak için Irak’a ya da başka ülkelere gitmeye teşvik eden bazı cami imamlarını “müfsit” diye niteledi.

     

    “Bu kişiler, İslam ümmetinin sorunlarının çözümü için var olan minberleri istismar etmekte, genç yaştaki Suudi vatandaşlarını terörist eylemlerde bulunmak üzere Irak’a veya karışıklıkların olduğu başka bölgelere gitmeye teşvik etmektedirler” diyen Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Naif bin Abdulaziz, cami imamları konusunda önlemler alınacağını belirterek “gençleri bu tür şeylere teşvik eden müfsit cami imamları cezalandırılacak” diye konuştu.

     

    Prens Naif bin Abdulaziz, halktan da aşırı düşüncelerin ve terörist eylemlerin kökünün kazınması için Suudi Arabistan yönetimiyle işbirliği yapmasını istedi.

     

    Irak’ta görev yapan Amerikalı komutanlardan Amiral George Smith, Irak’taki terörist eylemlerin yüzde 90’ını yabancı savaşçıların gerçekleştirdiğini, bu ülkeye gelen yabancı kökenli teröristlerin yüzde 40’ını ise Suudi Arabistan kökenlilerin oluşturduğunu açıklamıştı.

     

    Amiral Smith, Irak’ta yakalanan Suudi Arabistan kökenli teröristlerin sorgu sırasında terörist eylemlerle ilgili gerekli eğitimi Irak’a gelmeden önce Suudi Arabistan’da aldıklarını itiraf ettiklerini belirtmişti.

     

    Suudi Arabistan’da önde gelen 38 din alimi, geçtiğimiz yıl dünyadaki tüm Sünnileri Iraklı Şiilere karşı cihada çağıran bir fetva yayımlamıştı.