İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir askeri
YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir askeri harekatın her an yapılabileceğini yönündeki açıklamasına El-Fetih de tepki gösterdi.
YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Gazze’ye yönelik geniş çaplı bir askeri harekatın her an yapılabileceğini yönündeki açıklamasına El-Fetih de tepki gösterdi.
Filistin Yasama Meclisi’ndeki el-Fetih üyelerinden Kaddure Faris, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri bir saldırı yapması durumunda el-Fetih’in de Hamas’ın yanında Gazze’yi savunacağını belirtti.
Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas da bugün bir açıklama yaparak İsrail’in Gazze’ye saldırmasının Annapolis sürecine vurulmuş bir darbe olacağını söylemişti.
Öte yandan Hamas liderleri, el-Fetih’in tüm uzlaşmaz tutumuna rağmen Filistin’de yaşanan ayrılığın giderilmesi için el-Fetih’e görüşme çağrısı yapmayı sürdürüyor.
Filistin’in seçilmiş hükümetinin başbakanı İsmail Heniye bugün Filistin Özerk Yönetimi yetkililerini ön şartsız olarak görüşmelere davet ettiğini belirtti.
El-Menar televizyonunun haberine göre el-fetih yetkililerinden Kaddure Faris, İsmail Heniye’nin yaptığı görüşme çağrısını olumlu karşıladığını ifade etti.
İlgili Haberler
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
Gazze’de sağlık felaketi: Hastaneler kapanıyor, hastalıklar yayılıyor
22 Eylül 2026 20:42
