• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, ülkesinin terörle mücadele konusunda Türkiye’ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.




    YDH-İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, ülkesinin terörle mücadele konusunda Türkiye’ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

     

    İran televizyon kurumuna bağlı merkezi haber ajansının bildirdiğine göre Meclis Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan’la görüşen İran Meclis Başkanı Gulam Ali Haddad Adil, İran ve Türkiye’nin iki eski dost ve komşu olduğunu belirterek iki ülkenin tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan birçok ortak yanı olduğunu ve ortak bir kültürel havayı teneffüs ettiğini söyledi.

     

    İki ülke arasındaki ilişkilerin İran’daki İslam Devrimi’nden sonra hiçbir zaman kördüğüm noktasına gelmediğine dikkat çeken Haddad Adil, bunun iki taraf yetkililerinin uzak görüşlülüğünün bir göstergesi olduğunu ifade etti.

     

    İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine değinen Haddad Adil, İslam dünyasının iki güçlü ülkesi olarak Türkiye ve İran’ın başta Filistin, Irak ve Afganistan olmak üzere Müslümanların kaderi konusunda ortak sorumluluklar taşıdığını belirtti.

     

    ABD’nin Irak’taki askeri varlığının buradaki terörist eylemliliği arttırdığını belirten Haddad Adil, bu şartlar altında Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin eskisinden çok daha ileri götürülmesi gerektiğini söyledi.

     

    Tahran’la Ankara arasındaki güvenlikle ilgili işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirten İran Meclis Başkanı, “İran İslam Cumhuriyeti terörizmle mücadelesinde Türkiye’ye her türlü yardımı yapmaya hazırdır” diye konuştu.