Hamas ve el-Fetih, Han Yunus’ta yaşanan ve 8 kişinin ölümü 30’dan fazla kişinin
YDH- Hamas ve el-Fetih, Han Yunus’ta yaşanan ve 8 kişinin ölümü 30’dan fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmalar konusunda birbirini suçluyor.
YDH- Hamas ve el-Fetih, Han Yunus’ta yaşanan ve 8 kişinin ölümü 30’dan fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmalar konusunda birbirini suçluyor.
Bugün bir bildiri yayınlayan Hamas, Gazze şeridindeki Han Yunus kentinde yaşanan çatışmalardan el-Fetih’in sorumlu olduğunu belirtti.
Hamas’ın yayımladığı bildiride el-Fetih militanlarının bir polisi, bir cami imamını ve bir çocuğu öldürdüğü ifade edildi.
El-Fetih ise Gazzae’deki üst düzey liderlerinden İbrahim Ebu’l-Naca’nın Hamaslılar tarafından tutuklandığını belirtti.
Hamas ve el-Fetih arasında yaşanan çatışmaların el-Fetih örgütünün 43. Kuruluş yıldönümü kutlamalarından sonra başladığı bildiriliyor.
El-Fetih’in Hamas’ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla batı Şeria’da Hamaslılara kutlama töreni düzenlemesine izin vermemesi sebebiyle, Hamas da el-Fetih yanlılarına Gazze’de el-Fetih’in kuruluş yıldönümünü kutlamasına izin vermemişti.
İlgili Haberler
Halil’de kuşatma ve baskınlar yedinci gününde
29 Ekim 2026 12:58
Gazze’de saldırıların hedefinde balıkçı tekneleri ve çadırlar var
29 Ekim 2026 12:40
Gazze’de Ekonomi Bakanlığı çalışanları hedef alındı
29 Ekim 2026 09:20
Dünya limanlarında İsrail’e askerî yük taşıyan gemilere karşı grev
29 Ekim 2026 08:52
