Kuzey Irak’taki haber kaynakları, Türkiye’nin Dohuk bölgesine ihraç ettiği elektriği
YDH- Kuzey Irak’taki haber kaynakları, Türkiye’nin Dohuk bölgesine ihraç ettiği elektriği kestiğini bildiriyor.
YDH- Kuzey Irak’taki haber kaynakları, Türkiye’nin Dohuk bölgesine ihraç ettiği elektriği kestiğini bildiriyor.
Dohuk Elektrik Dağıtım İdaresi Müdürü Muhammed Ahmed Süleyman, Türkiye’nin Kuzey Irak’ın Dohuk kentine verdiği elektriği dün gece saat 24’ten itibaren kestiğini açıkladı.
Türkiye’nin elektriği kesmesiyle bu bölgeye artık günde bir sat bile elektrik veremediklerini belirten Dohuk Elektrik Dağıtım İdaresi Müdürü Muhammed Ahmed Süleyman, Irak hükümetinin Musul’dan Dohuk’a 100 megavat elektrik vermesinin kararlaştırıldığını ancak şimdiye kadar buraya sadece 30 megavat elektrik verildiğini belirtti.
Süleyman, Dohuk’ta inşaatların, sağlık hizmetlerinin ve işletmelerin faaliyetlerini yürütebilmesi için günde 40 megavat elektriğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
İlgili Haberler
Barzani ailesinin ABD vatandaşlığı ve Washington planı
04 Eylül 2026 08:49
Kürt ve İsrailli yetkililerden “medya operasyonu”
19 Ağustos 2026 15:33
Irak Kürdistan Bölgesi'nde yolsuzluk denetimi çöktü
18 Ağustos 2026 08:33
İran menşeli İHA’lar IKBY’nin üst düzey yetkililerini hedef aldı
17 Ağustos 2026 14:04
