ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin Irak’ta kalıcı askeri üs kurmak
YDH- ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin Irak’ta kalıcı askeri üs kurmak gibi bir görüşünün bulunmadığını belirterek ABD’nin Irak’taki varlığının niteliğinin Iraklılarla yapılacak görüşmelerde belirleneceğini söyledi.
YDH- ABD’nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker, ülkesinin Irak’ta kalıcı askeri üs kurmak gibi bir görüşünün bulunmadığını belirterek ABD’nin Irak’taki varlığının niteliğinin Iraklılarla yapılacak görüşmelerde belirleneceğini söyledi.
ABD’nin Arapça yayın yapan el-Hurra kanalına demeç veren ABD Büyükelçisi Ryan Crocker, ABD’nin Irak’taki askeri varlığının süresinin uzatılmasıyla ilgili görüşmelerin bu ayın sonlarına doğru başlayacağını belirterek Sadr grubuyla da görüşmelere hazır olduklarını söyledi.
Ülkesinin Irak’ta kalıcı askeri üsler kurmak şeklinde bir düşüncesinin bulunmadığını belirten Cracker, ABD’nin Irak’taki askeri varlığının niteliği, bu ayın sonlarında Irak hükümetiyle yapılacak görüşmelerde belirleneceğini ifade etti.
Irak’ın yeni yılda siyasi ve ekonomik olarak dikkate değer ölçüde gelişmeler kaydedeceğini söyleyen Crocker, Mehdi Ordusu’nun silahlı faaliyetlerini askıya alma kararını olumlu karşıladığını ifade ederek ABD’nin Irak’taki tüm siyasi gruplarla olduğu gibi Sadr grubuyla da görüşmelere hazır olduğunu belirtti.
İlgili Haberler
Irak hükümeti, silahların toplanması için aşamalı plan hazırladı
23 Eylül 2026 09:20
Bedir Örgütü: ABD’nin asıl hedefi Direniş Ekseni’nin silahları
23 Eylül 2026 09:00
Barrack: Zeydi harika bir iş çıkarıyor
22 Eylül 2026 21:20
Irak'ta silahların kontrolü için 90 günlük süreç başlıyor
22 Eylül 2026 10:06
