• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kuzey Irak’ta yeni kurulan “Daha nereye kadar” adlı hareket, Kürdistan bölge yönetimini mali ve idari yolsuzluklara son vermeye çağırdı.




    YDH- Kuzey Irak’ta yeni kurulan “Daha nereye kadar” adlı hareket, Kürdistan bölge yönetimini mali ve idari yolsuzluklara son vermeye çağırdı.

     

    Süleymaniye kentindeki bir grup gazeteci, aydın ve öğretim görevlisi tarafından kurulan yeni hareket, bugün yayımladığı bir bildiride “Kürt halkının 1991 baharında gerçekleştirdiği kıyamın ve Kürdistan özerk bölgesinin kurulmasının üstünden 17 sene geçmesine rağmen siyaset organlarındaki yolsuzluk lobisinin varlığından dolayı bizler sürekli olarak geri gidiyoruz. Taleplerimiz yok sayılıyor ve biz belirsiz bir geleceğe doğru gidiyoruz” denildi.

     

    Kuzey Irak’taki Kürt siyasi partilerin de eleştirildiği bildiride “Kürt partileri hala tam olarak birleşemedi, Kürt parlamentosu faal değil, insan hakları ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alınıyor, şeffaflık bulunmuyor ve bütçenin ne olduğu ve harcanma şekli belirsiz” ifadelerine yer verildi.

     

    Irak anayasasının 140. Maddesinin uygulanması yönünde bir çabanın da bulunmadığını belirten yeni Kürt hareketi, bu konuya Kürt kamuoyunun ilgisiz kaldığını, piyasanın kontrol edilemediğini ve toplumsal adaletin sağlanamadığını ifade etti.

     

    Bildiride ayrıca parlamentonun derhal feshedilmesi ve erken seçimlere gidilmesi çağrısı yapıldı.

     

    Kuzey Irak’taki Kürdistan özerk bölgesinde elektrik ve akaryakıt sıkıntısının büyük bir bunalıma sebep olduğu bildirilirken, Irak hükümetinin bölgeye günde sadece 2 saat elektrik verdiği, akaryakıt fiyatlarının ise her geçen gün arttığı ifade ediliyor.

     

    Bölgede yayımlanan gazeteler de bölgesel yönetimin kurumlarında geniş çağlı yolsuzlukların yapıldığını yazıyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel