ABD'den Hizbullah'a finansman sağlayan kişilere yaptırım
ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Hizbullah'a nakit para transfer ettikleri iddiasıyla 10 kişiyi yaptırım listesine ekledi.
YDH - ABD Hazine Bakanlığı, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, (OFAC) Hizbullah'a nakit para transferi gerçekleştirdiğini iddia ederek 10 kişiyi yaptırım listesine aldığını açıkladı.
Amerikan rejimi, söz konusu kişilerin Lübnan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran arasındaki ticari uçuşlarda seyahat eden kuryeleri kullandığını ileri sürdü. Bu kuryeler aracılığıyla farklı yetki alanları arasında yüz milyonlarca dolara varan meblağların taşındığı, böylece Hizbullah'a resmi finansal sistemin dışında yabancı para edinme ve yaptırımları aşma imkanı sağlandığı iddia edildi.
Hazine Bakanlığı ayrıca OFAC'ın, İran'daki İslam Devrimi Muhafızlar Ordusu bünyesindeki Kudüs Gücü liderliğinde "İran'a hizmet sunduğu" iddiasıyla Hizbullah'ı yeniden tanımladığını açıkladı.
Öte yandan ABD'li bir yetkili, bugün alınan tedbirlerin ABD'nin İran'a karşı uygulamayı taahhüt ettiği yeni adımların bir parçası olmadığını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump daha önce İran'ı hedef alarak "bugüne kadar herhangi bir devlete karşı uygulanmış en yıkıcı ekonomik operasyon" nitelemesinde bulunduğu bir süreci başlattığını ilan etmişti.
İlgili Haberler
Hizbullah'tan Irak açıklaması: 'İşgalcinin akıbeti gerilemek, düşmek v…
01 Ekim 2026 18:22
ABD’nin Lübnan planı: “Yeniden inşa” üzerinden Hizbullah'ı tasfiye
01 Ekim 2026 11:40
Hizbullah'tan Genel Sekreterlere ve Lübnanlılara mesaj
30 Eylül 2026 21:24
Hizbullah’tan net mesaj: 'İşgale onay yok, boyun eğmek yok'
30 Eylül 2026 19:17
