• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, Beyrut’ta yaşanan kanlı olaylarla ilgili ordunun cevap vermesi gerektiğini belirtti.




    YDH-Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, Beyrut’ta yaşanan kanlı olaylarla ilgili ordunun cevap vermesi gerektiğini belirtti.

     

    El-Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Hizbullah parlamenterlerinden Hasan Fadlullah, yaşanan olayların siyasi olup olmadığıyla ilgili bir soruya, pazar günü kanlı olaylara dönüşen protesto gösterilerinin yeni bir şey olmadığını belirterek cevap verdi ve olayların siyasi bir yanının olmadığını söyledi.

     

    Halkın kötü ekonomik şartlardan ve elektrik kesintisinden dolayı iki haftadır grevler ve gösteriler düzenlediğine dikkat çeken Fadlullah, daha önce düzenlenen siyasi gösterilere 1 milyon 400 bin kişinin katıldığını belirtti ve muhalif partilerin siyasi bir amaçla gösteri düzenlemek istemesi durumunda pazar günkü gösterilerin şeklinin çok daha farklı olacağını ifade etti.

     

    Halkın ekonomik sıkıntılardan dolayı gösteri düzenlediğini belirten Fadlullah, meselenin tehlikeli boyutlara taşınmasının göstericilerin üzerine ateş açılmasından kaynaklandığını söyledi.

     

    Perşembe günü düzenlenen gösteriler sırasında da güvenlik güçlerinin göstericileri dağılmaya ikna etmek ve Lübnan ordusuna yardımcı olmak amacıyla olaylara müdahale eden Hizbullah ve Emel taraftarlarına ateş açtığını belirten Fadlullah, “biz halkı sokaklardan uzaklaştırmak ve sükuneti sağlamak için büyük bir çaba gösterdik; bu tamamen kendiliğinden gelişen bir hadiseydi ve hiçbir siyasi boyutu bulunmuyordu. Ancak şu an kamuoyunun önünde bulunan ordu yetkililerinden askerlerinin halka ateş açıp açmadığı konusunda cevap vermelerini bekliyoruz. Acaba askerler ateş açtı mı yoksa bu işin arkasında siyasi ya da başka eğilimler mi bulunuyor?” dedi.

     

     “Niçin halka ateş açıldığı ve insanların öldürüldüğü konusunda ordu cevap vermelidir. Bu iş eğer bir başka grup tarafından yapıldıysa, bunu yapan grubun kimliği de açığa çıkarılmalıdır” diyen Hasan Fadlullah, Hizbullah’ın güney Lübnan’da İsrail’le savaştığını ve Beyrut’ta yada başka bir yerde hiçbir silahlı grubunun bulunmadığını belirtti ve “gösterilerin yapıldığı yerde kimlerin silahlı milislerinin bulunduğunu Fuad Sinyora çok iyi biliyor” diyerek üstü kapalı bir şekilde Semir Caca’nın Lübnan Kuvvetleri’ne bağlı milislerin çatışmalardaki rolüne işaret etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel