Güney Suriye’de İsrail gerilimi: Halk direniyor, saldırılar artıyor
İsrail’in güney Suriye’de saldırıları ve tehditleri artarken, bölge halkının işgal güçlerinin ilerleyişini engellemek için yolları kapatarak direniş gösterdiği bildirildi.
YDH- Şam kırsalının batısındaki Beyt Cin beldesinde İsrail işgal güçlerinin askerî faaliyetlerinin yeniden arttığı bildirildi.
Belde, ağustos ayının ikinci yarısından bu yana birden fazla topçu saldırısına maruz kaldı. Bunun yanı sıra, Ürdün görüşmesinin hemen ardından Beyt Cin Çiftliği ile belde arasındaki yolda seyreden sivil bir araç da kasıtlı olarak hedef alındı.
Bu gelişmeler, İsrail’in önceki yönetimin devrilmesinin ardından girdiği bölgelerde tahkimat ve keşif faaliyetlerini sürdürdüğü bir dönemde yaşandı.
Yermuk Havzası’nda işgale karşı protestolar
Dera’daki Yermuk Havzası’nda ise İsrail saldırıları, işgal varlığına yönelik halk tepkisinin büyümesiyle eş zamanlı olarak yoğunlaşıyor.
Bölgedeki protestolar çoğunlukla İsrail devriyelerinin ilerlemesini engellemek amacıyla yolların taşlarla kapatılması şeklinde gerçekleşiyor. Bu tür eylemler temmuz sonu ile ağustos başı arasında birçok kez tekrarlandı.
Yerel kaynaklara göre İsrail, protestolar nedeniyle pusu operasyonlarında gözaltına aldığı kişiler aracılığıyla bölge sakinlerini tehdit etti.
İsrail işgal güçleri, herhangi bir askerî operasyon sırasında yolların önlerinin kesilmesi hâlinde evlerin yıkılacağı tehdidinde bulundu.
Kaynaklar ayrıca, bu tehditlerin ardından şafak ve gece saatlerinde tarım arazileri ile evlere doğru gerçekleştirilen taciz amaçlı ateş açma olaylarının da arttığını belirtti.
İlgili Haberler
Seçimlere 5 kala: Netanyahu stratejisini değiştirdi
22 Ekim 2026 23:34
İsrail güvenlik değerlendirmeleri: 'Husiler ciddi bir düşman, uzun sav…
22 Ekim 2026 23:05
İsrailli yetkili: Zaman geçtikçe İran’la savaş ihtimali artıyor
22 Ekim 2026 21:00
Walla: İsrail istihbaratı, Suudiler için Yemen'de hedef belirliyor
22 Ekim 2026 20:04
