Trump, New York Valisi'ni eleştirdi: 'Ülkenin en kötü valisi'
ABD Başkanı Donald Trump, New York Valisi Kathy Hochul’ı bir İslam merkezindeki ziyaretinde başörtüsü takması nedeniyle eleştirdi.
YDH ― ABD Başkanı Donald Trump, New York Valisi Kathy Hochul’ı bir İslam merkezini ziyaret ettiği sırada başörtüsü takması nedeniyle eleştirdi ve Hochul’ı “ülkenin en kötü valisi” olarak nitelendirdi.
Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, Hochul’ın New York’taki İslam Kültür Merkezi Okulu’na bağlı bir camide cemaate konuşma yaptığı sırada başörtüsü taktığı fotoğrafını paylaştı.
Trump paylaşımında, “Ülkenin en kötü valisi Kathy Hochul, kendisine duydukları yoğun nefrete rağmen Arap seçmenlerin gönlünü kazanmak için elinden gelenin en iyisini yaparken fotoğraflandı!” ifadelerini kullandı.
Trump sözlerini şöyle sürdürdü:
“Manhattan’da trafik yoğunluğu ücreti uygulamak, özellikle başörtüsü taktığı kişiler olmak üzere herkesin önünde ona zarar veriyor. Bütün bu olay akıl almaz!”
Hochul’dan İslamofobi yanıtı
Hochul, Trump’ın saldırısına İslamofobik ve Müslümanlara yönelik nefret söylemini kınayarak karşılık verdi. Hochul, insanlara saygıyla davranmanın, dinlerine bakılmaksızın herkesi kapsaması gerektiğini vurguladı.
Hochul, X platformunda yaptığı paylaşımda, “Bir Müslüman ibadethanesinde misafirdim ve beni karşılayan insanlara saygı gösterdim; bu, siz gelmeden önce bu ülkede normal ve geleneksel bir davranıştı” ifadelerini kullanarak Trump’a gönderme yaptı.
Hochul sözlerini şöyle sürdürdü:
“Siz ve destekçileriniz İslam’a ne kadar düşmanca yaklaşırsanız yaklaşın, herhangi bir dinin mensuplarına saygıyla davranmaktan asla özür dilemeyeceğim.”
Başörtüsü, cemaat ziyareti sırasında takıldı
Hochul’ın başörtüsüyle görülmesi, geçen Cuma günü İslam Kültür Okulu’nda gerçekleştirdiği bir tur sırasında yaşandı.
Okul yönetimi, Hochul’ın ziyaretinden duyduğu derin minnettarlığı dile getirdi.
Merkezin resmi Instagram hesabından yapılan açıklamada, Hochul’ın yerel halkla birlikte Cuma namazına katıldığı, cemaate konuşma yaptığı ve kurumun sunduğu hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla sınıfların da bulunduğu bir inceleme turu gerçekleştirdiği aktarıldı.
Merkezin yönetimi, bu ziyareti merkezin her kesimden New Yorkluyu bir araya getiren bir topluluk ortağı olduğunun değerli bir göstergesi olarak değerlendirdi.
Yönetim ayrıca Hochul’ı, zamanının bir bölümünü topluluğu desteklemeye ayırdığı ve eyaletteki herkesin kendini güvende ve saygı görmüş hissetmesini sağlamaya yönelik sürekli bağlılığı nedeniyle övdü.
Muhafazakâr çevrelerden de tepki geldi
Hochul’ın ziyareti bazı muhafazakâr çevrelerin de tepkisine yol açtı. Gazeteci Eric Dougherty, sahneyi “korkunç” olarak nitelendirdi ve 11 Eylül saldırılarını hatırlattı.
Dougherty, Hochul’ı “New York vatandaşlarını terörize eden bir ideolojiyi benimsemekle” suçladı ve bu eylemin kesinlikle reddedilmesi çağrısında bulundu.
Benzer şekilde diğer yorumcular da Hochul’ın başörtüsü takmasını “resmi bir İslami iktidar ele geçirme” olarak değerlendirdi ve bunun mevcut nesil için bir mücadele olacağı konusunda uyarıda bulundu.
Tartışmalar, Amerikan siyasetinde Müslümanlara karşı nefret söylemi ve kışkırtmanın tırmanışa geçtiği ve ön seçimlerdeki siyasi rekabetin yoğunlaştığı bir dönemde yaşanıyor.




