Son Dakika
İnşa

Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır güvenlik güçleriyle iş

02 Şubat 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH-Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır güvenlik güçleriyle iş birliği içinde zamanla Gazzze sınırının kontrolünü sağlayacaklarını söyledi.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Hamas’ın üst düzey liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Mısır güvenlik güçleriyle iş birliği içinde zamanla Gazzze sınırının kontrolünü sağlayacaklarını söyledi.

 

Mısırlı yetkililerle yaptığı müzakerelerden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Hamas hükümetinin eski Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, “Mısır güvenlik güçleriyle işbirliği içinde tedricen sınırları kontrol altına almaya çalışacağız” dedi.

 

“Mısır’daki kardeşlerimizle birlikte sınırları korumaya, halkın kontrolsüz geçişlerini engellemeye ve başkalarının iç işlerimize müdahalelerini önlemeye çalışacağız” diyen Zahhar, yerel irtibat ağlarının kurulması konusunda varılan anlaşmaya da değinerek yarın Başbakan İsmail Heniye ile uygulamaya geçilmesi için görüşeceğini belirtti.

Haber içi

 

Filistinliler, İsrail’in uyguladığı abluka sebebiyle Gazze Mısır sınırındaki duvarları yıkarak Mısır tarafına geçmişti.

 

Mısır güvenlik güçlerinin Rafah sınır kapısını kapatmasına rağmen, Gazze halkı sınırdaki muhtelif yerlerden Mısır tarafına geçmeyi sürdürüyor.

İlgili Haberler