Son Dakika
İnşa

Devrim Muhafızları'ndan tanker mürettebatına acil tahliye uyarısı

08 Eylül 2026 23:50 Bu sayfayı yazdır

Devrim Muhafızları, ABD'nin Harg ve Cask yakınlarında iki İran petrol tankerine yönelik saldırılarının ardından Kuveyt ve Bahreyn limanlarındaki tanker mürettebatının derhal tahliye edilmesi uyarısında bulundu.

Devrim Muhafızları'ndan tanker mürettebatına acil tahliye uyarısı
Devrim Muhafızları'ndan tanker mürettebatına acil tahliye uyarısı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH ― Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ABD'nin Harg ve Cask yakınlarında iki İran petrol tankerine yönelik saldırılarının ardından Kuveyt ve Bahreyn limanları ile rıhtımlarının yakınında bulunan petrol tankerlerinin tüm mürettebatına gemilerini derhal terk etmeleri uyarısında bulundu.

Devrim Muhafızları, tanker mürettebatının doğrudan hedef alınacağını vurguladı.

İran Donanması, sert uyarının Amerikan ordusunun Tahran'a ait birkaç petrol tankerini hedef alan "kötü niyetli terör eylemleri" sonrasında yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, Kuveyt ve Bahreyn'in Amerikan güçlerine ev sahipliği yaptığı ve bölgedeki "kötü niyetli eylemlerine" katıldığı belirtildi.

İran televizyonu, olay yerinden yaptığı haberde ABD ordusunun Cask açıklarında bir petrol tankerine saldırdığını ve tanker mürettebatının bir cankurtaran botuyla tahliye edildiğini bildirdi.

İran haber ajansı Tesnim de küçük bir İran petrol tankerinin Harg Adası'nın 4 mil açığında Amerikan kuvvetlerinin füze saldırısına uğradığını bildirdi. Ajans, tankerin adanın demirleme bölgesinde Amerikan top mermisiyle vurulduğunu aktardı.

Tesnim, ABD'nin füze saldırısında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını doğruladı. Hedef alınan tankerin mürettebatının da derhal tahliye işlemine başladığını belirtti.

Aynı bağlamda Hatemü’l Enbiya Merkez Karargâhı Sözcüsü Albay İbrahim Zülfikari, "Amerikan terörist ordusunu" üç İran petrol tankerini hedef alma tehdidini hayata geçirmemesi konusunda uyardı.

Zolfağhari, İran gemilerine yönelik herhangi bir saldırı durumunda İran silahlı kuvvetlerinin bölgedeki Amerikan üslerini ve çıkarlarını güçlü biçimde hedef alacağını vurguladı.

Bu arada Wall Street Journal, İran'ın Pazartesi günü ABD Donanması'na ait gemileri hedef aldığını açıkladı. Ancak ABD ordusu, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.

Daha önce İran Devrim Muhafızları, ABD ordusuna ait bir uçak gemisi ile bir muhrip gemisini balistik füzelerle hedef aldığını açıklamıştı.

Devrim Muhafızları, vurulan gemilerin bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldığını ve saldırıların devam etmesi halinde büyük çaplı bir karşılık verileceğini bildirmişti.

İlgili Haberler