Yemen ordusu Suudi hava üslerini ve Aramco'yu vurdu
Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, Suudi Arabistan'ın güneyindeki askeri hava üsleri ile Aramco tesislerini balistik füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldı.
YDH - Sanaa hükümetine bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri, Suudi Arabistan'ın güneyindeki askeri hava üslerini ve rejime ait enerji şirketi Aramco'nun tesislerini hedef alan geniş çaplı bir hava operasyonu düzenledi.
Sözcü Yahya Seri, Suudi savaş uçaklarının Yemen'e yönelik hava saldırılarına ve Cevf vilayetindeki merkez cezaevine düzenlenen bombardımana yanıt olarak ortak bir hava harekatı yürütüldüğünü açıkladı.
General Yahya Seri, Taif'teki Kral Fehd, Hamis Muşeyt'teki Kral Halid ve Cizan'daki hava üslerinin yanı sıra Ebha, Necran, Cizan ve İktisat Kenti'ndeki Aramco tesislerinin onlarca balistik füze ve insansız hava aracıyla vurulduğunu bildirdi. Seri, hedeflerin tam isabetle vurulduğunu ve büyük hasar meydana geldiğini savundu.
Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, ülkenin güneyindeki bazı enerji ve hizmet tesislerinin hedef alınması sonucu operasyonların geçici olarak durdurulduğunu ve bazı noktalarda yangın çıktığını teyit etti.
Gelişmelerin ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Husilerin şiddete başvurduğunu ve ülkesinin çıkarlarını korumakta tereddüt etmeyeceğini belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Suudi Arabistan'a yönelik bazı saldırılarda İran'ın parmağı olduğunu ve Husilerin İran'ın vekili olduğunu savunarak Riyad ile güçlü savunma ilişkilerini sürdürdüklerini kaydetti.
El-Ahbar gazetesinin haberinde, karadaki çatışmalarda ise Sanaa birliklerinin Babülmendep Boğazı yakınlarındaki Zebab bölgesi eteklerine doğru ilerlediği, Taiz'in batısındaki Vaziiye bölgesinde bazı askeri noktaları ele geçirdiği ve Cevf vilayetine bağlı Hub ve Şaaf ilçesindeki Yeteme Çarşısı'nın kontrolünü sağladığı bildirildi.
Suudi savaş uçaklarının ilerlemeyi durdurmak amacıyla çatışma hatlarına hava saldırıları düzenlediği aktarıldı.
İlgili Haberler
Irak'ta direnişin silahsızlandırılması için tanınan süre daralıyor
09 Eylül 2026 11:05
ABD'nin en modern denizaltısını İran'a kaptırması alay konusu oldu
09 Eylül 2026 11:01
Direniş Ekseni Körfez'de yeni bir cephe kuruyor
09 Eylül 2026 09:33
Sanaa hükümetine bağlı Yemen güçleri Suudi enerji tesislerini vurdu
08 Eylül 2026 16:13
