Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail’in Filistinli liderlere yönelik terör
YDH-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail’in Filistinli liderlere yönelik terör tehditlerine tepki göstererek “Siyonist rejimin tehditleri karşısında teslim olmayacağız” dedi.
YDH-Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İsrail’in Filistinli liderlere yönelik terör tehditlerine tepki göstererek “Siyonist rejimin tehditleri karşısında teslim olmayacağız” dedi.
El-Alem televizyonuna demeç veren Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, başta Başbakan İsmail Heniye olmak üzere Filistinli liderlere yönelik terör saldırıları düzenlenmesini isteyen bazı İsrailli bazı bakanların açıklamalarını ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın Gazze’ye yönelik geniş çaplı saldırılar düzenlenmesi için orduya talimat verdiğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.
“İşgalci Siyonist rejimin tehditleri karşısında teslim olmayacağız” diyen Halid Meşal, İsrailli liderlerin bu açıklamalarının İsrail rejiminin terörist niteliğinden kaynaklandığını ifade etti.
İsrail rejiminin tehditlerinin yeni bir şey olmadığını ve bundan korkmadıklarını belirten Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “düşmanlık, işgal, terörist eylemler ve tehditler, Siyonist rejimin Filistin halkına karşı sergilediği olağan davranışlardır” dedi.
“Biz toprakları işgal edilmiş, hakları ayaklar altına alınmış, nüfusunun yarısından fazlası mülteci olarak yaşayan biz halkız, bizim kendimizi savunmamızdan daha doğal bir şey olamaz” diyen Halid Meşal, İsrail’in Filistin içinde ve dışında yıllardır Filistinlilere yönelik terör ve tehditlere başvurduğunu ancak Filistin halkını asla teslim alamadığını söyledi.
Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “Ölüm bizim için Allah yolunda şehitlik, görevimiz ise kendi topraklarımızı savunmaktır; tehditlerden korkmuyoruz” dedi.
İlgili Haberler
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
