• 02/12/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail istihbarat servisi Mossad, yayımladığı yılık raporda Hizbullah’ın füze kapasitesine ilişkin verilerini açıkladı.




    YDH-İsrail istihbarat servisi Mossad, yayımladığı yılık raporda Hizbullah’ın füze kapasitesine ilişkin verilerini açıkladı.

     

    İsrail istihbarat servisi Mossad’ın yayımladığı yıllık rapora göre Hizbullah, 2006 yılındaki savaşta kullandıklarına oranla daha kaliteli füzelere sahip bulunuyor ve Hizbullah şu an 2006 yılında sahip olduğu füzelerden üç kat daha fazla füzeyi elinde bulunduruyor.

     

    Mossad tarafından yayımlanan yıllık raporun İsrail’in kuzeyindeki bir hava üssünde ele alındığı, belirtilerek düzenlenen toplantıya İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın, genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi’nin ve bazı üst düzey komutanların katıldığı bildirildi.

     

    İsrail Kanal-2 televizyonu toplantıya katılan İsrailli yetkililerin Mossad’ın yıllık raporu çerçevesinde İsrail’in karşı karşıya bulunduğu sorunlar konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.

     

    Kanal-2 televizyonunun savunma muhabiri Roni Daniel, Mossad tarafından yayımlanan raporda Hizbullah’ın Tel-Aviv ve civarındaki şehirleri de kapsayacak şekilde Guş Dan’a kadar olan bölgeleri vurabilecek birçok uzun menzilli füzelere sahip olduğu bilgisinin yer aldığını duyurdu.

     

    Raporun görüşüldüğü toplantıdan ilgiler de aktaran İsrailli muhabir, Genelkurmay Başkanı Gabi Eşkenazi’nin gelecek yılın İsrail açısından büyük güvenlik sorunlarının yaşanacağı bir yıl olacağını belirttiğini ve İsrail ordusunun bu sorunlarla başa çıkmaya hazır olması gerektiğini söylediğini ifade etti.

     

    İsrail ordusunun halen Lübnan savaşında yaşanan hataları düzeltmekle uğraştığını belirten Genelkurmay Başkanı Eşkenazi, ordunun bir yandan da karşılaşılması muhtemel güvenlik sorunlarına karşı koymak için hazırlık yaptığını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel