Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran’ın Irak’taki bazı petrol kuyuları üzerinde
YDH-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran’ın Irak’taki bazı petrol kuyuları üzerinde hakimiyet kurduğunu söyledi.
YDH-Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran’ın Irak’taki bazı petrol kuyuları üzerinde hakimiyet kurduğunu söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Amerika’nın Arapça yayın yapan televizyon kuruluşu el-Hurra’ya verdiği demeçte, İran’ın Irak’taki bazı petrol kuyularını ele geçirdiğini ve Irak Petrol Bakanlığı’nın da bu konudaki itirazını defalarca İran’a bildirdiğini söyledi.
İran’ın Irak’taki bazı petrol kuyuları üzerinde hakimiyet kurduğu iddiasını tekrar eden Zebari, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın da İran’a bu konudaki tepkisini ilettiğini belirtti.
Irak’ın İran sınırındaki et-Tayyib bölgesindeki 15 petrol kuyusunun İran tarafından ele geçirildiği yönündeki iddialar, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie tarafından yalanlanmıştı.
Irak Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani de İran’ın Irak’a ait bazı petrol kuyularına hakim olduğu yönündeki iddiaları yalanlamış, bu konuda ortaya atılan iddiaların temelsiz olduğunu açıklamıştı.
İlgili Haberler
Suudilerden Irak'a Mekke ittifakına katılma teklifi
22 Ekim 2026 11:54
ABD’den Bağdat’a direniş gruplarını dağıtma baskısı
22 Ekim 2026 10:45
İranlı Kürt terörist grupları Irak’ın güneyine taşıma planı gündemde
22 Ekim 2026 09:55
Irak’ın İran sınır kapısını kapatmasında ABD baskısı mı etkili oldu?
22 Ekim 2026 09:29
