Son Dakika
İnşa

Arakçi’den Macron’a: İran’a karşı savaşın faturasını başkalarına kesemezsiniz

19 Ekim 2026 14:07 Bu sayfayı yazdır

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, yakıt fiyatlarındaki artışı İran’a karşı yürütülen savaşa bağlayan Macron’un, savaşa zemin hazırladığını söyledi.

Arakçi’den Macron’a: İran’a karşı savaşın faturasını başkalarına kesemezsiniz
Arakçi’den Macron’a: İran’a karşı savaşın faturasını başkalarına kesemezsiniz YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkedeki son olayları ABD’nin İran’a karşı yürüttüğü savaş nedeniyle yükselen yakıt fiyatlarına bağlayan açıklamasına tepki gösterdi.

Arakçi, X hesabından yaptığı paylaşımda Macron’un, ABD Başkanı’na İranlılara yönelik suçları desteklediği güvencesini vererek mevcut durumun zeminini hazırladığını söyledi.

“Bu tür kişilerin oluşmasına katkıda bulunduğu savaşın sorumluluğunu başkalarına yüklemek için artık çok geç” diyen Arakçi, Fransız halkının toplanma özgürlüğünün güvence altına alınması da dâhil köklü değişiklikler istediğini belirtti.

Macron, barışçıl protestocularla yağmacı ve kargaşa çıkaranların bir tutulmaması gerektiğini savunmuş; bazı kişilerin yakıt fiyatlarının aşırı yükselmesine haklı olarak tepki gösterdiğini ve artışın İran’a karşı yürütülen savaştan kaynaklandığını söylemişti.

Arakçi, Macron’a “Fransa’nın geleceğinin sesini dinleme” çağrısı yaptı.

İlgili Haberler