Fransız TV-24 Kanalı, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın, İsrail’le
YDH-Fransız TV-24 Kanalı, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın, İsrail’le görüşmelerin sürdürülmesi yönünde karar almasını “şaşkınlık verici” diye niteledi.
YDH-Fransız TV-24 Kanalı, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın, İsrail’le görüşmelerin sürdürülmesi yönünde karar almasını “şaşkınlık verici” diye niteledi.
Fransız TV-24 kanalı, konuyla ilgili programında, “Daha düne kadar ABD’nin Filistinlilerle İsrail arasındaki barış görüşmelerinin sürdürmesi için yaptığı arabuluculuğun başarısız olduğu düşünülürken, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, bugün İsraillilerle görüşmeleri sürdürmeye hazır olduğunu açıkladı” yorumunu yaptı.
Fransız TV-24 kanalının Kudüs muhabiri Marc De Chalvron, “mahmud Abbas’ın İsrail’le ön şartsız olarak görüşmelere devam edeceklerini açıklaması, ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice açısından büyük bir zaferdir. Çünkü o, Filistinlilerle İsrailliler arasında çıkmaza giren görüşmeleri yeniden başlatmayı başarmış oldu” dedi.
Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın müzakerelerin yeniden başlamasından önce ateşkes yapılmasını istediği sabahki açıklamasına değinen Fransız muhabir, “Abbas’ın bu kararı son derece şaşırtıcı oldu; çünkü o sabahleyin müzakerelerin yeniden başlamasından önce ateşkes yapılmasını istediğini iki kez tekrar etmişti. Şu an ise tutumunu son derece hızlı bir şekilde değiştirmiş gözüküyor” dedi.
İlgili Haberler
İsrail’in Washington Büyükelçisi’nin oğlu Batı Şeria’da ağır yaralandı
23 Eylül 2026 21:05
İsrail işgal güçleri Filistinli mahkumları köpeklerle hedef aldı
23 Eylül 2026 18:34
Kudüs ve Batı Şeria'da yıkım ve baskınlar sürüyor
23 Eylül 2026 11:47
Filistin'de seçim anketi bize ne söylüyor?
22 Eylül 2026 20:46
