İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Irak güvenlik güçlerinin suç örgütlerine
YDH-İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Irak güvenlik güçlerinin suç örgütlerine ve terörist gruplara yönelik operasyonlarını desteklediklerini belirtti.
YDH-İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Irak güvenlik güçlerinin suç örgütlerine ve terörist gruplara yönelik operasyonlarını desteklediklerini belirtti.
Fars haber ajansının bildirdiğine göre Irak’a komşu ülkeler toplantısına katılmak için gittiği Kuveyt’te bir basın toplantısı düzenleyen İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, “Irak’ta isyancı ve terörist gruplar bulunmaktadır, bu gruplara karşı mücadele konusunda hiçbir istisna gösterilmeden güçlü ve kararlı adımlar atılmalıdır” dedi.
Irak’ta silahın yanlıca devlet güçlerinin elinde bulunması gerektiğini belirten İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, İran’ın Basra’daki milis grupları desteklediği yönündeki iddiaların da temelsiz olduğunu söyledi.
İran’ın, Irak’ın içişlerine karıştığı yönündeki iddiaları da yalanlayan Mutteki, “bu konuda eleştirilmesi gerekenler, yabancı işgalcilerdir. İran, Irak hükümetini ve bu ülkedeki siyasi süreci güçlü bir şekilde desteklemektedir, bizim terörist grupları desteklediğimizi söylemek mantık dışıdır” dedi.
İlgili Haberler
İran: Netanyahu ile Trump arasında ayrım yapmayacağız
22 Ekim 2026 23:27
İran’a Trump uyarısı: 'Seçimlerden sonra anlaşmayla ilgilenmeyebilir'
22 Ekim 2026 23:17
İran, 'Bombaların Babası'nı tanıtmaya hazırlanıyor
22 Ekim 2026 21:15
İran, 100 kilogramlık harp başlığı taşıyan yeni Areş'i tanıttı
22 Ekim 2026 14:56
