• 05/06/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan Emel Partisi Lideri Nebih Berri’nin, parti başkanlık kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi.




    YDH-Lübnan Emel Partisi Lideri Nebih Berri’nin, parti başkanlık kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi.

     

    Fars haber ajansına demeç veren Emel Dış İlişkiler Yetkilisi Ali Hamdan, Sinyora hükümetinin Beyrut havaalanı güvenlik yetkilisi General Vefik Şukayr’ı görevden alması üzerine Emel Lideri Nebih Berri’nin partinin başkanlık kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı.

     

    Yarın yapılacak olağanüstü toplantıda Vefik Şukayr’ın görevden alınması konusunun görüşüleceğini belirten Hamdan, Emel’in bu konuda henüz resmi tutumunu açıklamadığını ifade etti.

     

    Öte yandan Fars haber ajansına demeç veren ve isminin açıklanmasını istemeyen Lübnanlı bir muhalif parti yetkilisi, hükümetin General Vefik Şukayr’ı görevden almasının Hizbullah’a savaş ilan etmek anlamına geldiğini söyledi.

     

    Şukayr’ın liyakatli ve başarılı bir komutan olduğunu belirten yetkili, bir Şii olan General Şukayr’ın görevden alınmasının Lübnan’daki büyük bir kesimin duygularını incittiğini ve bunun İsrail karşıtı Lübnan vatandaşlarının duygularına darbe vurmak anlamına geldiğini söyledi.

     

    Lübnan Yüksek Şii Meclisi de General Şukayr’ın görevden alınmasını kınayarak hükümetin bu adımını Şiilere vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdi.

     

    Hükümetin General Şukayr’ı görevden almasını tehlikeli ve vahim sonuçlar doğuracak bir adım olarak niteleyen Lübnanlı muhalif yetkili, Hizbullah’ın önümüzdeki saatlerde bu konuyla ilgili sert bir tepki göstermesini beklediğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel