• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin Lübnan’a yönelik müdahalelerinin kendisine bir faydasının dokunmadığını söyledi.




    YDH-Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, ABD’nin Lübnan’a yönelik müdahalelerinin kendisine bir faydasının dokunmadığını söyledi.

     

    Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Lübnan’a gönderdiği heyeti kabulünden sonra açıklamada bulunan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının çabalarının başarılı olduğunu söyledi.

     

    Gazetecilerin, yaşanan son gelişmelerin ardından yeni süreçle ilgili sorularını cevaplayan Şeyh Naim Kasım, hükümetin kararlarını geri almasıyla durumun bu kararları alınmasından önceki şartlara dönmüş olduğunu söyledi.

     

    Son yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesini umut ettiğini belirten Şeyh Naim Kasım, “Hizbullah olarak biz ve bütün muhalifler, ön şart konulmadan sunulacak çözüm yollarını olumlu karşılıyoruz. Arap Birliği’nin gözetimi altında ulusal birlik hükümeti ve seçim yasasını konuşmak üzere diyaloglara hazırız” dedi.

     

    Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığı konusunda zaten görüş birliği bulunduğunu hatırlatan Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın diyalog konusunda çok karmaşık şartlarının bulunmadığını belirtti ve “karşı taraf adil ve kabul edilebilir çözümlere hazırsa biz de buna hazırız” dedi.

     

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Amerika’nın Lübnan’a yönelik müdahalelerinin kendisine hiçbir faydasının dokunmadığını, bundan sonra da dokunmayacağını söyledi.

     

    Öte yandan Lübnan’daki siyasi grupların Katar’ın başkenti Doha’da diyalog görüşmeleri başlatma konusunda anlaşmaya varması, hem Fransa hem de Suriye tarafından olumlu karşılandı.