Saddam, yanlısı, bir, aşiret, lid" /> Saddam, yanlısı, bir, aşiret, lid" /> Saddam yanlısı bir aşiret lid" /> Saddam yanlısı bir aşiret lid" /> Saddam yanlısı bir aşiret lid" /> Saddam yanlısı bir aşiret lid"> Saddam, yanlısı, bir, aşiret, lid">

Saddam yanlısı bir aşiret lid

Saddam yanlısı bir aşiret lid"> img
Saddam yanlısı bir aşiret lid YDH

YDH-Irak’ın eski diktatörü Saddam Hüseyin yanlısı olduğu belirtilen bir aşiret liderinin Tıkrit’te öldürüldüğü bildirildi.




YDH-Irak’ın eski diktatörü Saddam Hüseyin yanlısı olduğu belirtilen bir aşiret liderinin Tıkrit’te öldürüldüğü bildirildi.

 

Irak polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Saddam Hüseyin’e bağlı aşiret liderlerinden Şeyh Ali en-Neda’nın, Tıkrit’in kuzeyindeki Avca bölgesinde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Patlamada Şeyh Neda’nın şoförünün öldüğünü ve yakınlarından iki kişinin de yaralandığını belirten Irak polisi, Irak güvenlik güçlerinin olaydan sonra bölgede operasyon başlattığını açıkladı.

 

Suriye’de de bir evinin bulunduğu belirtilen Şeyh Ali en-Neda’nın, casusluk yaptığı suçlamasıyla ölüm tehditleri aldığı ileri sürülüyor.

 

Şeyh Ali en-Neda, idam edildikten sonra Saddam Hüseyin’in cesedini teslim almış ve kendisi için bir anıt mezar yaptırmıştı.

 

Öte yandan Irak güvenlik güçleri yetkililerinden General Kasım Ata, eski rekim subaylarından Ali Hasan Ali’ye bağlı silahlı kişilerin Tıkrit ve Beyci arasında yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirildiklerini açıkladı.