• 07/08/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, ABD çekilme takvimi açıklamadığı sürece Amerikalılarla anlaşma yapılmayacağını söyledi.




    YDH-Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, ABD çekilme takvimi açıklamadığı sürece Amerikalılarla anlaşma yapılmayacağını söyledi.

     

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, “Amerikalılar Irak’tan tam olarak çekilme yönünde bir çekilme takvimi açıklamadıkları sürece Amerikan askerlerinin 2008 yılına kadar Irak’ta kalması konusunda bu ülkeyle herhangi bir anlaşma yapmayacağız” dedi.

     

    “Yabancı askerlerin bütünüyle Irak’tan çekilmesine yönelik bir takvim açıklanmadığı sürece biz bu konuda herhangi bir anlaşma da bir protokol de imzalamayacağız” diyen Irak Ulusal Güvenlik danışmanı Muvaffak er-Rubaie, Irak’ın ulusal egemenliğine zarar verecek hiçbir protokol imzalamayacağını da belirterek bu konuda dini mercilerin de hükümetin de görüşünün aynı olduğunu ifade etti.

     

    Yabancı askerlerin Irak’tan çekilmesi konusunda açık bir tarih zikredilmeyen herhangi bir protokolü kabul etmelerinin söz konusu olmadığını belirten Rubaie, “son ABD askerinin Irak’tan çekilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

     

    “Şu an yabancı askerlerin Irak’taki varlığı konusundaki bir protokolden söz etmiyoruz, tersine tüm yabancı askerlerin Irak’tan çekilmesine ilişkin bir protokolden söz ediyoruz” diyen Rubaie, Irak hükümeti ile ABD’nin çekilme takvimi konusunda öne sürdüğü tarihler arasında derin anlaşmazlıklar bulunduğunu bu sebeple de müzakerelerin uzayabileceğini söyledi.

     

    Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubaie, dini merceiyetin de Irak’tan çekilme konusundaki görüşmelerin ayrıntılarını dikkatle izlediğini ifade etti.