Son Dakika
İnşa

Iraklı Sünni âlimlerden ve aşiret liderlerinden oluşan bir heyet bugün Irak’taki en

07 Aralık 2008 Bu sayfayı yazdır

YDH- Iraklı Sünni âlimlerden ve aşiret liderlerinden oluşan bir heyet bugün Irak’taki en yüksek Şii dini otorite olan Ayetullah Sistani’yi ziyaret etti.

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Iraklı Sünni âlimlerden ve aşiret liderlerinden oluşan bir heyet bugün Irak’taki en yüksek Şii dini otorite olan Ayetullah Sistani’yi ziyaret etti.

 

Sünni Divan Vakfı Başkanı Abdulgafur es-Samerrai, maiyetindeki alimler ve aşiret liderleriyle bugün Ayetullah Sistani’yi Necef’teki evinde ziyaret etti. 

 

Sünni Divan Vakfı Başkanı Ahmed Abdulgafur es-Samerrai, ziyaretten sonra basına yaptığı açıklamada Ayetullah Sistani’den genel af yasasının uygulanması konusunda yardım istediklerini belirtti.

Haber içi

 

Ayetullah Sistani’nin genel af konusundaki taleplerine ilgi gösterdiğini belirten Samerrai, Ayetullah Sistani’nin bu konuda yetkililerle konuşacağını ve onlara mektup yazacağını söylediğini aktardı.

 

ABD ve Irak arasında imzalanması düşünülen anlaşma konusunda da açıklamalarda bulunan Samerrai, “Irak halkı işgalcileri istemiyor, biz ve Ayetullah Sistani, Irak hükümetinin yanındayız” dedi.

 

İlgili Haberler