• 08/10/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak hükümetinin ordunun modern silahlarla donatılması için üç aşamalı bir planı yürürlüğe koyduğu bildiriliyor.




    YDH-Irak hükümetinin ordunun modern silahlarla donatılması için üç aşamalı bir planı yürürlüğe koyduğu bildiriliyor.

     

    Irak Savunma Bakanlığı Yetkilisi General Kasım Ata, Amerika’nın Arapça yayın yapan radyo kuruluşu Sawa’ya yaptığı açıklamada Irak Savunma Bakanlığı’nın ordunun ağır ve orta düzeyde modern silahlarla donatılması için üç aşamalı bir plan hazırladığını söyledi.

     

    Planın Irak Savunma Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirten general Ata, söz konusu planın 2008 ila 2020 yıllarında uygulanacağını ifade etti.

     

    Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed el-Askeri de planın 2007 yılında Irak ordusunun ihtiyaçlarına uygun olarak ABD’nin herhangi bir müdahalesi olmaksızın Irak Savunma Bakanlığı tarafından hazırlandığını ve uygulamaya konduğunu belirtti.

     

    Irak Savunma Bakanlığının silah ihtiyacını karşılamak için ihalelere gideceğini belirten General Askeri, ABD’nin de diğer silah üreticisi ülkeler gibi yapılacak ihalelere katılabileceğini söyledi.

     

    Amerika’nın Bağdat’la yüksek seviyede ilişkilere sahip olmasına rağmen, Irak ordusunun ihtiyaç duyduğu silahları ihraç etmediğini belirten General Askeri, bazı Amerikan silahlarını fiyat ve teslim tarihi açısından uygun bulduklarını; ancak bazı silahları ise fiyatlarının yüksekliği sebebiyle kabul etmediklerini ifade etti.

     

    Amerikan müdahalelerinin giderek azaldığını da belirten General Askeri, Amerika’dan daha önce anlaşması yapılan silahları teslim aldıklarını belirtti ve “Ancak silah piyasası oldukça geniştir, biz ordunun silah ihtiyacı için Amerika’yla, Sırbistan’la, Romanya’yla ve diğer silah üreticisi ülkelerle anlaşmalar imzaladık” dedi.